Crémant-viner från Bourgogne finns som antingen Brut eller Demi-Sec, vilket betyder torr och mellantorr. Vit Crémantär antingen en Blanc de Blancs, gjorda på enbart vita druvor, eller en Blanc de Noir, gjorda på svarta druvor. Rosévarianter är gjorda av Pinot Noir och varierande delar av Gamay-druvor.

Vindruvor som används för att skapa Crémant-viner från Bourgogne:

  • Chardonnay
  • Melon de Bourgogne
  • Aligoté
  • Pinot Blanc
  • Pinot Noir
  • Gamay

Mousserade viner har skapats här sedan början av 1800-talet, de främsta av vilka kom ifrån Grand Cru-vingårdar. De höga priserna som dessa Grand Cru Crémant-viner från Bourgogne kostar har gjort att nästan ingen är beredd att producera dem längre.

Varje år produceras ca 13 miljoner flaskor av Crémant-viner från Bourgogne. De som produceras i regionens kallare delar liknar smaken av de Chablisviner som produceras i grannregionen. De ifrån det varmare klimatet liknar regionens Beaujolaisviner.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris125 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy