Senast Uppdaterad 20 december, 2018 av Jeanette Gardner
Årets Lakritscocktail 2017, heter Emerald Apple och kommer att serveras på Lakritsfestivalen 1-2 april på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. Passa på att besöka ett trevligt event och provsmaka drinken som är en god, avancerad drink med bitig, klar grön färg. Här är receptet:
Emerald Apple
2cl Apple sourz
1cl St. Germain
1cl Mads Vodka
1cl Smirnoff Green Apple eller t ex Mads Vodka med några droppar färskpressad juice från grönt äpple
1cl sockerlag
1cl citronjuice
En droppe Lakritssyrup
Monin violette
Sodavatten
Häll spriten i en shaker tillsammans med is, lakrits, socker och citron, rör om.
Fyll ett kylt cocktailglas, toppa med sodavatten och avsluta med att skikta violen i botten på glaset. Garnera gärna med ett äpplehjärta eller varför inte valfri favoritlakrits.
Årets Lakritscocktail är framtagen och fotograferad av Jennie Pihl, restaurangchef på STHLM Tapas Selected,populär tapas- och vinbar i Gamla Stan i Stockholm som även kan träffas på festivalen i Globen.
I Stockholm har Lakritsfestivalen arrangerats sedan 2009 och 2016 kom över 11 000 besökare till Annexet vid Globen i Stockholm. Även i Helsingfors arrangeras festivalen.
Läs mer på www.lakritsfestivalen.se
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv.
Fler inlägg av Jeanette →
Veuve Lafontan et Ses Enfants är från Bas-Armagnac i sydvästra Frankrike där vinrankorna växer i mager och sur lerjord med inslag av järn. Denna zon ger ljus, fruktig, delikat och välrenommerad eau-de-vie.