Årets Lakritscocktail 2017, heter Emerald Apple och kommer att serveras på Lakritsfestivalen 1-2 april på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. Passa på att besöka ett trevligt event och provsmaka drinken som är en god, avancerad drink med bitig, klar grön färg. Här är receptet:

Emerald Apple

  • 2cl Apple sourz
  • 1cl St. Germain
  • 1cl Mads Vodka
  • 1cl Smirnoff Green Apple eller t ex Mads Vodka med några droppar färskpressad juice från grönt äpple
  • 1cl sockerlag
  • 1cl citronjuice
  • En droppe Lakritssyrup
  • Monin violette
  • Sodavatten

Häll spriten i en shaker tillsammans med is, lakrits, socker och citron, rör om.

Fyll ett kylt cocktailglas, toppa med sodavatten och avsluta med att skikta violen i botten på glaset. Garnera gärna med ett äpplehjärta eller varför inte valfri favoritlakrits.

Årets Lakritscocktail är framtagen och fotograferad av Jennie Pihl, restaurangchef på STHLM Tapas Selected, populär tapas- och vinbar i Gamla Stan i Stockholm som även kan träffas på festivalen i Globen.

I Stockholm har Lakritsfestivalen arrangerats sedan 2009 och 2016 kom över 11 000 besökare till Annexet vid Globen i Stockholm.  Även i Helsingfors arrangeras festivalen.

Läs mer på www.lakritsfestivalen.se

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy