Söt pressad hallonsaft och sura limes ger en perfekt balans till den här drinken och nu serverar jag en av de bästa drinkarna som jag själv vet och familjens heliga recept. Okej, jag får ta smällen sedan. Ett tips på vägen är att inte blanda drinkarna innan gästerna kommer och ställa kallt. Risken är att det inte finns något kvar till gästerna sedan. Hemma har vi i alla fall en kylskåpstjuv om rycker ut lite då och då, så fundera på ett bra lås. Men vi fattar. Vi älskar Margaritas och alla möjliga smaker duger. Salt lime, grapefrukt, körsbär, krusbär eller hallon. Tequila, massor med krossad is, sockerlag…. Eller så kan du ha agave sirap. Finns det något godare egentligen?

Att salta glaskanten ger naturligtvis en extra piff till drinken. Använd havssalt och lägg en hög på en liten tallrik. Gnid glasets kant med en bit lime. Doppa glaset i saltet. (Inom parantes har jag sett att man även kan doppa glaset i socker. Smaksak!)

Margarita är egentligen en cocktail med en valfri frukt samt lime, Tequila och Triple Sec. Men ibland kan det vara svårt att få tag i Triple Sec och goda råd är dyra.  Man tror att Margarita skapades i USA under förbudstiden då det var populärt för amerikaner att åka till Mexiko för att festa loss och tidningen Esquire skrev ett första drinkrecept 1953.  Drinken var särskilt poppis hos kvinnliga kändisar som exempelvis Rita Hayworth och Peggy Lee men jag kan tala om att den är poppis här på Vinjournalens redaktion också.

Hallon Margaritas – 6 personer

Gör sockerlag:  5 dl vatten 3,5 dl råsocker

  • 6,5 dl ”stark” hallonsaft (jag brukar ta 5 dl frysta hallon och blanda i mixer med 1,5 dl vatten)
  • 10 pressade lime
  • 5 dl Tequila
  • 2,5 dl hallonlikör (exempelvis spanska Sourz eller varför inte Triple Sec?)
  • 3,5 dl sockerlag (smält 3 dl råsocker i 5 dl kokande vatten)
  • Gör sockerlagen och låt svalna i en kvar.
  • I en stor karaff blandar du alla ingredienser och rör om för hand!

 

Fler drinkar hittar du här: 

 

 

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy