Veckans drink: kanel- och anisdoftande äppelcocktail

Framåt julen kommer vi att titta lite närmare på nya glögg och läckra juldrinkar. Först ut är en kul äppelaperitif som du snabbt blandar ihop några ingredienser och kryddar med lite stjärnanis och kanel. Självklart passar den även som mysdrink framför brasan en kall höstdag. Kanske kan du använda dina egna röda höstäpplen?

  • 1 stort rött äpple
  • citronvatten
  • 4 cl gin
  • 4 cl färskpressad äppeljuice
  • Schweppes Ginger Ale
  • några isbitar
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis

Gör så här:

  • Se till att äpplet står plant.
  • Gör en äppelkopp genom att skära ett lock på äpplet ring stjälken och gröp försiktigt ut kärnhuset med en äppelurgröpare.
  • Använd en kaffesked och gör lite extra plats inuti äpplet för ingredienserna.
  • Pensla upptill runt om och lite inuti med citronvatten så blir inte äpplet brunt och fult.
  • Lägg en isbit i botten.
  • Häll på gin och pressad äppeljuice.
  • Fyll på med Schweppes Ginger Ale.
  • Garnera med kanelstång och stjärnanis.
  • Klart!

I den här korta filmen ser du hur lätt det är:

 

Fler drinkrecept hittar du här:  

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •