Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Blodapelsin

Blodapelsin i vin-sammanhang syftar på en smak och doft som påminner om blodapelsiner. Denna citrusfrukt kan lägga till en frisk, söt och något syrlig smak till vinet, särskilt i vita viner. Blodapelsinsmak är vanligt förekommande i viner från Medelhavsområdet.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Druvor som används för att skapa viner med blodapelsinsmak inkluderar Moscato, Vermentino och Viognier.

Smaker och dofter som ofta kombineras med blodapelsinsmak i vin inkluderar grapefrukt, persika och blommiga toner.

Viner med blodapelsinsmak fungerar bra med maträtter som har en lätt och frisk smakprofil, som fisk, skaldjur, sallader och ost.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar