Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Rabarber

Rabarber i vin är som en krydda i matlagning. Det ger en syrlig och frisk smak som kan balansera ut sötma och ge en härlig dimension till vinet. En perfekt ingrediens för sommardrinkar och efterrättsviner.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Ja, det går att göra vin på rabarber. Rabarbervin har en frisk och syrlig smak som passar bra till sommardrinkar och efterrätter.

Ett sött dessertvin, som till exempel en muskat, passar bra till rabarberpaj. Det söta vinet balanserar upp den syrliga smaken från rabarbern.

Rabarber i vin kan kombineras med andra ingredienser som jordgubbar, vanilj, kanel, ingefära eller citron för att ge ytterligare dimensioner av smak och arom. Dessa kombinationer kan bidra till att balansera syrligheten i rabarbern och skapa en mer komplex smakprofil i vinet.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar