Grenache-viner kräver rätt mat för sin smak

Regionen kan ha stor betydelse i ditt val av mat att servera till Grenache-viner. De allra flesta av dessa viner kommer ifrån Medelhavsregionen. Områden som södra Frankrike och norra Spanien har ofta med en stor del Grenache, eller Garnacha som det heter i Spanien, i sina blandningar.

Tre väldigt populära typer av mat att servera till Grenache-viner:

  • Mat från Mellanöstern: I stort sett alla rätter med aromatiska kryddor från denna region med.
  • Ugnsbakade rätter: Nötkött, lamm, grönsaker, vilt och oxsvans.
  • Klassiska franska rätter: Kanin, ratatouille och boeuf bourguignon.

Det gör att i stort sett alla av viner som är gjorda med Grenache är perfekta för de många medelhavsrätterna från samma region som vinet. Rött kött, grytor och mäktiga rätter passar alla jättebra till Grenache-viner.

När man letar efter mat som passar till Grenache-viner bör man välja mat som inte kommer att bli övermannade av de robusta smakerna som är vanliga i dessa viner. I övrigt anses de flesta blandningarna vara lättdruckna och kommer att passa bra ihop med nästan alla måltider. Det är mycket viktigare att du gillar kombinationen än att välja en hopparning bara för att någon annan säger att de passar ihop.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Az. Agr. Fattoi

Land: Montalcino (Toscana)

Alkohol:14,5 % Vol %

Pris:219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •