Röda viner Valpolicella

En komplett och uppdaterad Valpolicella vinguide för Röda Valpolicella viner

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Valpolicella viner kommer från vinregionen Venetien belägen i Italien. I vår vinguide om Rött vin Valpolicella hittar du lätt utförligare information om Röda Valpolicella viner som säljs via Systembolaget. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Röda Valpolicella viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Röda Valpolicella viner.

Filter

Filters

 

Röda Viner från Valpolicella

Röda viner från Valpolicella i Italien är kända för sin rika smak och höga kvalitet. Dessa viner är gjorda av druvor som odlas i regionen runt Verona och är kända för sin fruktiga smak och mjuka tanniner. Valpolicella-viner är vanligtvis gjorda av druvor som Corvina, Rondinella och Molinara, och kan variera från lätta och fruktiga till mer robusta och kraftfulla. De mest kända Valpolicella-vinerna är Amarone och Ripasso, som båda är gjorda av torkade druvor och har en intensiv smakprofil. Dessa viner är perfekta för att para ihop med rika kötträtter och starka ostar, och är en favorit bland vinälskare över hela världen.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Valpolicella

Vanliga frågor om Röda viner från Valpolicella
 • Vad är Valpolicella?

  Valpolicella är en region i norra Italien som är känd för sina röda viner.

 • Vilka druvor används för att göra Valpolicella-viner?

  De vanligaste druvorna som används för att göra Valpolicella-viner är Corvina, Rondinella och Molinara.

 • Vilka är de olika typerna av Valpolicella-viner?

  De olika typerna av Valpolicella-viner inkluderar Valpolicella Classico, Valpolicella Superiore och Amarone della Valpolicella.

 • Vad är skillnaden mellan Valpolicella Classico och Valpolicella Superiore?

  Valpolicella Classico är gjord av druvor från den ursprungliga Valpolicella-regionen, medan Valpolicella Superiore är gjord av druvor från de bästa vingårdarna i regionen och har lagrats längre.

 • Vad är Amarone della Valpolicella?

  Amarone della Valpolicella är en högkvalitativ rödvin som görs genom att torka druvorna i flera månader innan de pressas. Detta resulterar i en rik och kraftfull smakprofil.