Sandalträ

Sandalträ används ofta för att tillverka fat där vinet lagras. Det ger en subtil smak och doft av trä som kan förbättra vinets karaktär. Tänk på det som en krydda som ger en extra touch av godhet till ditt vin!

Frågor och svar om Sandalträ:

Vad är Sandalträ i vin-sammanhang?

Sandalträ är en vanlig smakbeskrivning som används för att beskriva en viss arom som kan förekomma i vissa viner. Doften liknas vid den karakteristiska doften av sandelträ.

Vilka viner kan ha en Sandalträ-arom?

Sandalträ-aromen kan förekomma i olika typer av viner, men är vanligast i viner som har lagrats på ekfat eller andra träfat. Exempel på sådana viner är röda viner från u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/regioner/frankrike/bordeaux/u0022u003eBordeauxu003c/au003e, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/regioner/spanien/rioja/u0022u003eRioja u003c/au003eeller Napa Valley.

Hur påverkar Sandalträ-aromen vinets smak?

Sandalträ-aromen i vin kan ge en unik och exotisk smakprofil. Det kan bidra med subtila toner av sandelträ, kryddighet och örter. Aromen kan lägga till komplexitet och ge en intressant dimension till vinets smakkaraktär, särskilt i vita viner och vissa röda vinstilar.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.