Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Fattoner

Fattoner i vin beskriver smak- och doftkaraktärer som härrör från fatlagringen. Vanligtvis har fattoner en vaniljig, kryddig, rökig eller rostad karaktär. Det är vanligtvis en önskvärd egenskap i rödvin och vissa vita viner, men kan vara en oönskad smak i andra viner. Fattoner kan komma från olika typer av fat, inklusive ek, kastanj eller akacia. Exempel på

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Fattoner kommer från fatlagringen där vinet lagras i fat tillverkade av ek, kastanj eller akacia.

Vanligtvis har röda viner fattoner, men vissa vita viner kan också ha det.

Den vanligaste karaktären hos fattoner är en vaniljig, kryddig, rökig eller rostad smak och doft.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar