Sultana

Hem » Ordlista » Ordlista druvor » Sultana

Sultana är en druva som är känd för sin användning i torkad form som russin, men den används också för att producera vin. I den här artikeln kommer vi att utforska denna spännande druva, dess karaktär och smaker, vilka vinregioner som odlar den och vilken typ av mat som passar bra med Sultana-viner.

Sultana, även känd som Thompson Seedless, är en grön druva med en hög sockerhalt och mild syra. Den är vanligtvis används för att producera torkade frukter, men den används också för att göra vin. Sultana-viner är lätta och fruktiga med smaker av honung, citron och persika.

Vinstockar runt om i världen

Sultana är en druva som odlas över hela världen, men dess största produktion sker i Kalifornien, Turkiet och Iran. I Kalifornien används Sultana ofta för att producera vita viner, medan den i Turkiet används för att göra starkare viner, inklusive likörviner. I Iran används druvan i huvudsak för att producera russin.

Mat som passar med Sultana-viner

Sultana-viner är lätta och fruktiga, vilket gör dem till en utmärkt matchning för lättare rätter. De passar bra med rätter som sallader, fisk, skaldjur och kyckling. Sultana-viner kan också fungera bra med asiatiska rätter, särskilt kinesisk mat, tack vare sin milda syra och söta smaker.

Sultana – en druva med potential

Sultana är en druva med stor potential, men som fortfarande är relativt okänd i vinvärlden. Dess användning i vinproduktionen är begränsad, men det finns några vinproducenter som har börjat experimentera med att göra druvsortsviner av Sultana. För den som vill prova något nytt och spännande kan Sultana-viner vara en intressant upptäckt.

Sultana är en grön druva med en hög sockerhalt och mild syra. Den används främst för att producera torkade frukter, men används också för att göra vin. Sultana-viner är lätta och fruktiga med smaker av honung, citron och persika. Druvan odlas runt om i världen, men dess största produktion sker i Kalifornien, Turkiet och Iran. Sultana-viner passar bra med lättare rätter som sallader, fisk och kyckling.

För tips om vingårdar att besöka som gör bra Sultana, vänligen läs mer på vinturism sidan Winetourism.com.

Andra intressanta artiklar om Sultana

Frågor och svar om Sultana

Vilken typ av vin produceras vanligtvis med Sultana-druvan?

Sultana-druvan används främst för att producera söta viner som till exempel muskatviner.

Var odlas Sultana-druvan?

Sultana-druvan odlas i många delar av världen, inklusive Turkiet, Grekland, Iran och USA.

Hur smakar vin gjort på Sultana-druvan?

Vin gjort på Sultana-druvan har en söt och fruktig smak med toner av honung, aprikos och russin.

Vilken mat passar bäst med Sultana-viner?

Sultana-viner är perfekta som aperitif eller som efterrättsvin och passar bra ihop med söta desserter som baklava eller fikonpaj.

Kan Sultana-druvan användas för att producera torra viner?

Ja, det finns vissa producenter som experimenterar med att göra torra viner med Sultana-druvan, men det är inte vanligt.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.