Upptäck vinregionen Vaud, belägen i den fransktalande delen av Schweiz, och dess högkvalitativa viner. Regionen är känd för sin variation av druvor och unika terroir, som tillsammans ger upphov till viner med karaktär och komplexitet. Läs vidare för att upptäcka mer om denna fascinerande vinregion och dess viner.

Geografi – Vaud vinregion

Vaud ligger i den fransktalande delen av Schweiz och är hem till en mängd olika terroir, från kullar till alpina sluttningar. Vinregionen sträcker sig längs Genèvesjön och består av sex olika distrikt: La Côte, Lavaux, Chablais, La Vallée de Joux, Bonvillars och Côtes de l’Orbe. Lavaux, med sina branta terrasser som odlas på kalkstensjord, är särskilt känd för sina viner.

Druvor som används i Vaud vinregion

Vaud är hem till en mängd olika druvsorter, från de inhemska druvorna Chasselas och Gamay till internationella druvor som Chardonnay, Pinot Noir och Merlot. Chasselas är den mest odlade druvan i regionen och används för att göra de mest berömda vinerna från Vaud, inklusive de mousserande vinerna från AOC Bonvillars.

Viner från vingregionen Vaud

Vaud-viner är kända för sin kvalitet och elegans. Chasselas-vinerna är friska, fruktiga och har en subtil mineralitet som är typisk för terroiren i regionen. Pinot Noir-vinerna är rika och eleganta, med mjuka tanniner och en mjuk fruktighet. Mousserande viner från Vaud är också mycket uppskattade, särskilt de som görs enligt traditionell metod.

Vaud är en spännande vinregion i den fransktalande delen av Schweiz, känd för sin variation av druvor och unika terroir. Regionen sträcker sig längs Genèvesjön och består av sex olika distrikt. Chasselas är den mest odlade druvan i regionen och används för att göra de mest berömda vinerna från Vaud, inklusive de mousserande vinerna från AOC Bonvillars. Vaud-viner är kända för sin kvalitet och elegans och regionen har upplevt en nystart genom innovativa vinproducenter som vill experimentera med nya druvor och tekniker för att skapa ännu mer spännande viner. Med sin vackra natur och rika vintradition är Vaud definitivt en region att hålla ögonen på för vinälskare runt om i världen.

Är du intresserade av att besöka regionen Vaud? Boka enkelt vinprovning och vingårdsbesök i Vaud via WineTourism.com, en sida för vinturism på nätet.

Frågor och svar om Vaud:

Vilken är den mest odlade druvan i Vaud?

Chasselas är den mest odlade druvan i Vaud och används för att göra de mest berömda vinerna från regionen.

Vilka är de sex olika distrikten i Vaud?

De sex distrikten i Vaud är La Côte, Lavaux, Chablais, Lausanne, Bonvillars och Vully.

Vilken typ av viner är Vaud kända för att producera?

Vaud är kända för att producera högkvalitativa och eleganta viner.

Vilka är några av de nya druvor som har introducerats i Vaud under senare år?

Några av de nya druvorna som har introducerats i Vaud är Viognier och Syrah.

Vilken typ av vin är Bonvillars-området i Vaud särskilt känt för att producera?

Bonvillars-området är känt för att producera mousserande viner av hög kvalitet.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy