Terras do Sado, beläget på Setubal-halvön i södra Portugal, är en region med en rik vintradition och unik terroir. Här odlas både inhemska och internationella druvor och regionen är känd för sina aromatiska och eleganta viner. Läs vidare för att upptäcka mer om Terras do Sado och dess viner.

Geografi av Terras do Sado vinregion

Terras do Sado ligger på Setubal-halvön i södra Portugal, omgiven av Atlanten, floden Sado och Arrábida-bergen. Regionen har ett varmt och torrt klimat, med havsbris som ger en svalare natttemperatur och höjdskillnader som skapar olika mikroklimat. Terras do Sado är också känt för sin unika terroir med en mängd olika jordtyper som ger vinerna sin unika karaktär.

Druvor av Terras do Sado vinregion

Terras do Sado är känd för sina inhemska druvor som Castelão och Fernão Pires, men även internationella druvor som Syrah, Cabernet Sauvignon och Chardonnay odlas här. Castelão är den mest odlade druvan och ger röda viner med mjuka tanniner och en fruktig karaktär. Fernão Pires används främst för vita viner och ger friska och fruktiga viner med blommiga aromer. De internationella druvorna ger en modern twist till regionens vinproduktion och ger en variation till de traditionella inhemska druvorna.

Vinproduktion av Terras do Sado vinregion

Vinproduktionen i Terras do Sado är i stor utsträckning baserad på småskalig produktion. De flesta vingårdar är familjeägda och använder traditionella tekniker för att producera viner av hög kvalitet. Regionen är mest känd för sina röda viner, men produktionen av vita och roséviner ökar också. De vita vinerna är ljusa, friska och fruktiga, medan rosévinerna är torra med en mjuk och blommig karaktär.

Är du intresserade av att besöka regionen Terras do Sado? Boka enkelt vinprovning och vingårdsbesök i Terras do Sado via WineTourism.com, en sida för vinturism på nätet.

Frågor och svar om Terras do Sado

Vilka druvor är vanligast i viner från Terras do Sado?

De vanligaste druvorna i viner från Terras do Sado är Castelão, Aragonez, Trincadeira och Alicante Bousche

Vilken typ av klimat råder i Terras do Sado?

Terras do Sado har ett medelhavsklimat med varma och torra somrar och milda och regniga vintrar.

Vilka är de mest kända vinerna från Terras do Sado?

De mest kända vinerna från Terras do Sado är de röda vinerna som är gjorda på druvan Castelão.

Vad är den största utmaningen för vinodlare i Terras do Sado?

Den största utmaningen för vinodlare i Terras do Sado är att hantera de extrema temperaturerna under sommaren och att skydda druvorna mot skadedjur

Vilken mat passar bäst till vinerna från Terras do Sado?

Vinerna från Terras do Sado passar bra till många typer av mat, men är särskilt bra till grillat kött och rätter med rött kött och starka smaker.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy