Atacama och Coquimbo är två vinregioner belägna i norra Chile, där solen alltid skiner och vinrankorna växer i ett unikt ökenklimat. Vinerna från dessa regioner uttrycker terroiren på ett unikt sätt och är kända för sin fruktiga smak och elegans. Lär dig mer om dessa spännande vinregioner och vilka druvor som används för att göra deras karakteristiska viner.

Geografi – Atacamaba och Coquimbo vinregion

Atacama och Coquimbo ligger i norra Chile och är två av de minsta och mest avlägsna vinregionerna i landet. Regionerna sträcker sig längs kusten och omfattar delar av Atacamaöknen, en av världens torraste öknar. De flesta vingårdarna ligger på höjder mellan 200 och 1000 meter över havet, där klimatet är svalare än i lägre höjder. Jordmånen är huvudsakligen kalkhaltig och sandig, vilket ger vinerna en mineralisk karaktär.

Druvor som används i Atacamaba och Coquimbo vinregion

Atacama och Coquimbo producerar många olika druvsorter, men några av de mest populära inkluderar Syrah, Carmenere, Cabernet Sauvignon och Chardonnay. På grund av det varma och torra klimatet är vinerna från dessa regioner kända för sin höga sockerhalt och mognad, vilket ger en generös och fruktig smakprofil. Vinerna är också kända för sin eleganta balans mellan frukt och syra.

Att upptäcka Atacamaba och Coquimbo vinregion

Atacama och Coquimbo är två spännande vinregioner att upptäcka för vinälskare som söker nya och annorlunda viner. Med sitt unika ökenklimat och höjdläge producerar regionerna viner med en unik karaktär och smakprofil. Det finns många olika vinproducenter att välja mellan, inklusive både små och stora vingårdar, och regionerna har en ljus framtid på den internationella vinmarknaden.

Framtiden i Atacamaba och Coquimbo vinregion

Atacama och Coquimbo är två vinregioner med en ljus framtid och potential att växa på den internationella vinmarknaden. Med sin fokus på hållbarhet och uttryck av terroir har regionerna en unik position på marknaden. Deras inhemska druvsorter ger upphov till viner med en unik karaktär och smakprofil som skiljer sig från andra vinregioner i Chile och i världen.

Är du intresserade av att besöka regionen Coquimbo? Boka enkelt vinprovning och vingårdsbesök i Coquimbo via WineTourism.com, en sida för vinturism på nätet.

Frågor och svar om Atacamaba och Coquimbo:

Vilka druvor odlas i Atacama och Coquimbo vinregioner?

Det odlas främst inhemska druvor som Pedro Ximénez och Muscat i Atacama, medan Coquimbo-regionen har ett större utbud av druvor som Syrah, Carmenere, Cabernet Sauvignon och Chardonnay.

Hur påverkar klimatet vinerna från Atacama och Coquimbo?

Det extrema klimatet i Atacama med höga temperaturer och brist på nederbörd ger viner som är lätta och fruktiga med hög syra. Coquimbo-regionen har ett svalare klimat och nederbörd vilket ger fylligare viner med mer komplexa smaker.

Vilka vinproducenter är kända i Atacama och Coquimbo-regionerna?

Bland de kända vinproducenterna i Atacama finns Viña Falernia och Viña Tabalí, medan Coquimbo har flera framstående vinproducenter som Viña Montes, Viña Mayu och Viña San Pedro.

Vilka typer av viner är Atacama och Coquimbo-regionerna mest kända för?

Atacama-regionen är mest känd för sin produktion av torra vita viner, särskilt från Pedro Ximénez-druvan. Coquimbo-regionen producerar många olika stilar av vin, men är mest känd för sin Syrah som ofta är djup, fyllig och smakrik.

Vilka är de geografiska särdragen i Atacama och Coquimbo-regionerna?

Atacama-regionen är belägen i en torr ökenmiljö och har högt belägna vingårdar som ligger mellan 600 och 2000 meter över havet. Coquimbo-regionen sträcker sig längs kusten och har både högt belägna vingårdar i inlandet och låglänta vingårdar närmare kusten.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy