Aconcagua Valley är en av Chiles mest spännande vinregioner. Med en unik geografisk plats och ett varmt och torrt klimat är området hem till några av landets mest utsökta viner. Läs vidare för att upptäcka mer om Aconcagua och de druvor som odlas där.

Geografi av Aconcagua vinregion

Beläget mellan Andesbergen och kustbergen, ligger Aconcagua Valley i regionen Valparaiso, drygt 70 km norr om Santiago de Chile. Med en höjd på mellan 200 och 1 500 meter över havet, skapar dalen en unik mikroklimat med varma dagar och svala nätter. Jordmånen i området är huvudsakligen sandig lera med ett högt mineralinnehåll.

Druvor av Aconcagua vinregion

Aconcagua Valley är känd för sina utmärkta röda viner, särskilt från druvan Carmenere, men även Cabernet Sauvignon och Syrah trivs i området. De vita druvorna som odlas i Aconcagua inkluderar Chardonnay och Sauvignon Blanc, som producerar friska och fruktiga viner med hög syra.

Vintillverkning av Aconcagua vinregion

De flesta vingårdarna i Aconcagua Valley använder modern teknik och traditionella metoder för att producera sina viner. Många av vingårdarna arbetar också med hållbarhetsprinciper, såsom att minska användningen av kemiska bekämpningsmedel och att samla in regnvatten för bevattning.

Vinprovning av Aconcagua vinregion

För att verkligen uppleva Aconcaguas viner, besök några av de många vingårdarna i området för en vinprovning. Många av vingårdarna har vackra och moderna anläggningar med fantastisk utsikt över de omgivande bergen.

Är du intresserade av att besöka regionen Aconcagua? Boka enkelt vinprovning och vingårdsbesök i Aconcagua via WineTourism.com, en sida för vinturism på nätet.

Frågor och svar om Aconcagua

Vilka är de mest odlade druvorna i Aconcagua Valley?

Carmenere, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay och Sauvignon Blanc är de mest odlade druvorna i Aconcagua Valley.

Vilket är det bästa sättet att uppleva Aconcaguas viner?

Besök några av vingårdarna i området för en vinprovning och njut av den fantastiska utsikten över bergen.

Vad är det som gör Aconcagua Valley till en unik vinregion?

Områdets unika geografiska läge mellan Andes- och kustbergen skapar ett mikroklimat som är idealiskt för att odla druvor av hög kvalitet.

Vilka hållbarhetsprinciper används av vingårdarna i Aconcagua Valley?

Många av vingårdarna i Aconcagua Valley arbetar med hållbarhetsprinciper, såsom att minska användningen av kemiska bekämpningsmedel och att samla in regnvatten för bevattning.

Vilka viner är Aconcagua Valley mest kända för?

Aconcagua Valley är mest känt för sina röda viner, särskilt Cabernet Sauvignon och Syrah. Även Carménère och Malbec odlas i regionen och producerar högkvalitativa viner. Vitviner från regionen inkluderar Chardonnay och Sauvignon Blanc, men de produceras i mindre mängder än de röda vinerna.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy