La Rioja och San Juan i Argentina är två av landets mest berömda vinregioner. Här odlas druvor på höga höjder och skapar viner med en unik smakprofil. I denna artikel tar vi en närmare titt på dessa två regioner och deras druvor och viner.

Geografi – La Rioja och San Juan vinregion

La Rioja och San Juan är belägna i norra Argentina och är två av landets mest välkända vinregioner. La Rioja ligger vid foten av Anderna och är känd för sina höghöjdsodlingar, medan San Juan ligger lite längre österut och har en mer varm och torr klimat. Båda regionerna ligger vid floden Rioja, som ger näringsrik jord till druvodlingarna.

Druvor som används i La Rioja och San Juan vinregion

I La Rioja odlas framför allt Malbec, Bonarda och Cabernet Sauvignon, men även Torrontés och Chardonnay. San Juan är mer känd för sina Syrah och Bonarda, men även Malbec och Cabernet Sauvignon odlas här. Båda regionerna är också kända för sina vinrankor som odlas på hög höjd, vilket ger druvorna en intensiv smak.

Vinproduktion i La Rioja och San Juan vinregion

I La Rioja är man kända för sina röda viner som är djupa och kraftfulla med fruktiga smaker och hög syrahalt. San Juan är mer kända för sina vita viner, men även de röda vinerna här är av hög kvalitet. Vinerna från båda regionerna är kända för sin elegans och unika smakprofil, vilket gör dem till en upplevelse att dricka.

La Rioja och San Juan är två av Argentinas mest kända vinregioner, med höghöjdsodlingar och unika smaker. Druvorna som odlas här inkluderar Malbec, Bonarda och Cabernet Sauvignon, och vinerna är kända för sin elegans och kraftfulla smak. Catena Zapata, Luigi Bosca och Bodega Norton är några av de mest kända producenterna i La Rioja, medan Viñedos de los Andes och Bodega Colomé är populära i San Juan.

Är du intresserade av att besöka regionen La Rioja och San Juan? Boka enkelt vinprovning och vingårdsbesök i La Rioja via WineTourism.com, en sida för vinturism på nätet.

Frågor och svar om La Rioja och San Juan

Vilka druvor används vanligtvis i viner från La Rioja och San Juan?

I La Rioja används vanligtvis Tempranillo, Garnacha och Graciano, medan Malbec, Cabernet Sauvignon och Syrah är vanliga druvor i San Juan.

Hur påverkar klimatet vinproduktionen i La Rioja och San Juan?

Klimatet i La Rioja och San Juan är torrt och soligt, vilket ger druvorna optimala förhållanden för att mogna väl. På grund av hög höjd är det också svalt på natten, vilket hjälper druvorna att behålla sin syra.

Vilka är de mest kända vinerna från La Rioja och San Juan?

La Rioja är kanske mest känt för sina röda viner, särskilt Rioja Reserva och Rioja Gran Reserva, medan San Juan är känd för sina Malbec-viner.

Vilka är de främsta vinproduktionsområdena i La Rioja och San Juan?

Rioja är indelat i tre subregioner: Rioja Alta, Rioja Baja och Rioja Alavesa. San Juan har också flera subregioner, inklusive Valle de Zonda och Tulum Valley.

Vad är det som gör La Rioja och San Juan så unika jämfört med andra vinregioner i Argentina?

La Rioja och San Juan ligger båda på hög höjd, vilket resulterar i svala nätter som hjälper till att behålla syran i druvorna. Denna höga höjd och torra klimat ger också en annan smakprofil i vinerna än de som produceras i andra regioner i Argentina.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy