Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» nyheter

»  God mat och dryck = lyckad resa!

God mat och dryck = lyckad resa!

Var fjärde svensk svarar att god mat och dryck är viktigast för en lyckad resa eller kryssning. Det är fyra gånger viktigare är exempelvis kriterierna ”billiga priser” och bekvämlighet.

Varje år serverar Viking Line fler än fem miljoner resenärer ombord på fartyg på Östersjön. Just god mat och dryck är överlägset viktigast när man reser på kryssning visar en undersökning bland svenskarna – hela fyra gånger viktigare än låga priser. För att lyckas överträffa resenärernas högt ställda förväntningar på köket krävs både logistisk expertis och gastronomisk känsla.

När fartygets menyer bestäms i de olika restaurangerna ombord utgår Viking Line från råvarutillgång, efterfrågan, kundrespons, säsong, och hållbarhet. Olika samarbeten – till exempel tävlingen Årets kock – ger också nya influenser och inspiration.

Viking Line arbetar också med lokala råvaror från Sverige, Finland, Åland och Estland, vilket utgör 70 procent av utbudet.

– Vi kan se ett fortsatt växande intresse hos våra kunder, speciellt inom vinkategorin där vi satsar stort. Vi har en inarbetad process med ett ambitiöst vinråd som arbetar med att hålla utbudet uppdaterat och attraktivt, med en god relation mellan pris och kvalitet. säger Mats Kotka, Head of Retail Operations Viking Line.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar