Hem » Vin Tips » Hemlig lista – De bästa röda viner från Frankrike

Hemlig lista – De bästa röda viner från Frankrike

De flesta sorterna av röda viner som tillverkas runt om i världen har sitt ursprung i Frankrike. Av alla rödvin som görs i Frankrike är Bordeaux-vinerna de mest kända. De flesta av dessa är tillverkade av en blandning av druvsorter som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot.

Fem av Frankrikes bästa röda viner:

  • 2004 Chateau Lusseau
  • 2005 Chateau Pavie
  • 2009 Chateau La Fleur Cardinale
  • 2009 Chateau de Macard Bordeaux Superieur
  • 2010 Chateau Hyot Cotes de Castillon

Totalt finns det åtta sorters druvor för röda viner som odlas i Frankrike: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Malbec, Pinot Noir, Sangiovese och Zinfandel samt Barbera. Varje vindruva har sin egen smak, torrhetsgrad och färg. I många fall används en druva för att göra vinet, men de flesta röda vinerna görs av en blandning av två eller flera druvsorter.

Den andra välkända rödvinsregionen i Frankrike är Borgogne, där de populäraste rödvinerna är Pinot Noir-viner. Alla franska rödvin är kraftfulla i smaken och finns i olika grader av sötma, från väldigt torr till söt och fruktig. Samma sorts vin kan också smaka väldigt olika beroende från vilken region det kommer ifrån. Med så många vingårdar att välja bland är det svårt att ta ut de bästa röda vinerna från Frankrike, men ovan är några av de populäraste vinerna.

Frågor och svar:

Vilka är de mest kända rödvinerna från Frankrike?

De mest kända rödvinerna från Frankrike är Bordeaux-vinerna.

Vilka druvsorter används vanligtvis för att göra Bordeaux-viner?

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot är de vanligaste druvsorterna som används för att göra Bordeaux-viner.

Vilka är de fem bästa röda vinerna från Frankrike som nämns i artikeln?

De fem bästa röda vinerna från Frankrike som nämns i artikeln är 2004 Chateau Lusseau, 2005 Chateau Pavie, 2009 Chateau La Fleur Cardinale, 2009 Chateau de Macard Bordeaux Superieur och 2010 Chateau Hyot Cotes de Castillon.

Vilka är de åtta sorters druvor som används för att göra röda viner i Frankrike?

De åtta sorters druvor som används för att göra röda viner i Frankrike är Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Malbec, Pinot Noir, Sangiovese och Zinfandel samt Barbera.

Vilken är den andra välkända rödvinsregionen i Frankrike och vilken druva används vanligtvis för att göra rödvin där?

Den andra välkända rödvinsregionen i Frankrike är Borgogne och den vanligaste druvan som används för att göra rödvin där är Pinot Noir.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.