Hem » Vin Fakta » Madrids bästa vingårdar, vilka ska man besöka?
Vin Fakta

Madrids bästa vingårdar, vilka ska man besöka?

Madrid_Cibeles fountain - Vinjournalen.se

Madrid, Spaniens huvudstad, är en av Europas absolut finaste städer. Staden är känd för sitt breda utbud av kultur, sport och nattliv. Människor vallfärdas varje år till denna metropol, av ett flertal olika anledningar. Fotboll, stadsliv, kulturella upplevelser, i den här staden får man verkligen en bred och omfattande upplevelse. Varför inte passa på att testa någon av de inhemska maträtterna, t.ex. Huevos Rotos eller Bocadillo de Calamares? Besök någon av de otroliga sevärdheter som den här staden erbjuder, eller ta dig ut till någon av de fantastiska vingårdar som omger regionen. 

Madrid’s olika vinregioner, druvsorter, samt viner

Här finns massvis med otroliga vingårdar, utspridda över 8,860 hektor av land. Dessa vingårder erbjuder ett enormt utbud av kvalitativa och exklusiva viner. De druvor som används till dessa viner är bland annat, Cabernet Sauvignon, Graciano och Merlot, samt Airen, Parellada och Sauvignon Blanc. Dessa druvor används för att framställa de dryga 28.000 hektoliter som produceras varje år, där några av de mest framstående vinerna är Joven, Crianza, Reserva och Sobremadre.

Dessa fruktiga och söta viner produceras i tre olika områden, nämligen Arganda, Navalcarnero och San Martín. Här tar man vinproduktion på allra största allvar, samt har lång erfarenhet av att producera världskända viner som uppskattas av vin-entusiaster över hela världen. 

En övergripande karta över Madrids vingårdar

Två av de bästa vingårderna i hela regionen

Vi har valt ut just dessa vingårdar eftersom att dom är bland de bästa i hela regionen, samt erbjuder guidade turer, vinprovningar och minnen för livet! 

Bodegas Y Viñedos Valleyglesias – familjeägd vingård med 150 års erfarenhet

webp-net-compress-image-15-scaled - Vinjournalen.se

Även om vingården inte har varit öppen särskilt länge, så har familjen som driver gården över 150 år erfarenhet inom branschen. De miljöer där vingården är placerad, har tidigare använts till att odla just viner, så en stor del av deras grundläggande arbete har gått ut på att återigen plantera dessa fantastiska druvor. Vingården är placerad på toppen av en kulle, vilket bidrar till fantastiska utsikter och miljöer. En perfekt destination för den genuina vinälskaren, som även vill ha en omfattande fantastisk upplevelse.

Ta del av en guidad rundtur där du får information om hur produceringen går till, samt att du självklart får smaka på några av deras goda viner, direkt ur tunnorna. Det här är en upplevelse som erbjuder många olika moment, som tillsammans blir en fulländad upplevelse.

  • Appellationer: DO Vinos De Madrid
  • Aktiviteter: Besök denna vackra vingård och provsmaka utsökta viner
  • Pris: €45 per person.

Solera Bodegas – har producerat kvalitativa viner i över 200 år

olympus-digital-camera - Vinjournalen.se

Den här gården har över 200 år historia av att producera viner, vilket resulterar i fantastiska och prisvinnande viner. Här blandar man traditionella och manuella tillverkningsmetoder, tillsammans med den bästa och mest utvecklade teknologin som existerar. Solera Bodegas är omringad av vackra och uråldriga vingårdar, olivträd, samt fantastisk natur och miljöer. 

Om man besöker vingården så kan man förvänta sig att få testa prisvinnande viner, ta del av en intressant och fascinerande historia, samt få se otroliga miljöer. Ett riktigt bra alternativ för den som vill se hur den manuella produceringsprocessen ser ut, samt se hur denna process sedan sammanvävs med dagens moderna teknologi.

  • Appellationer: DO Vinos De Madrid
  • Aktiviteter: Besök denna vackra vingård och provsmaka utsökta viner
  • Pris: €45 per person.

Nu har du all information du behöver inför ditt besök i Madrid, Spaniens vackra huvudstad. Ta med familjen eller vännerna och skapa ett minne för livet under din resa till dessa otroliga vackra vingårdar. Om du vill boka en av dessa vingårdar i Spanien, eller i något annat land, besök då winetourism.com.

Läs mer om ett stor urval av vingårdar i Madrid som går att besöka på Winetourism.com. Du kan även läsa och jämföra vingårdar med vinprovningar i Madrid samt få ytterligare information vad som ingår och pris för olika aktiviteter.

Frågor och svar:

Vilka druvsorter används för att producera viner i Madrids vingårdar?

Cabernet Sauvignon, Graciano, Merlot, Airen, Parellada och Sauvignon Blanc används för att producera viner i Madrids vingårdar.

Vilka områden i Madrid producerar fruktiga och söta viner?

Arganda, Navalcarnero och San Martín är de områden i Madrid som producerar fruktiga och söta viner.

Vilken vingård i Madrid har över 150 års erfarenhet inom branschen?

Bodegas Y Viñedos Valleyglesias är en familjeägd vingård i Madrid med över 150 års erfarenhet inom branschen.

Vilken vingård i Madrid har över 200 års historia av att producera viner?

Solera Bodegas är en vingård i Madrid som har över 200 års historia av att producera viner.

Vad kostar det att besöka en vingård i Madrid?

Det kostar €45 per person att besöka både Bodegas Y Viñedos Valleyglesias och Solera Bodegas i Madrid.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.