Sött vin från USA

En komplett och uppdaterad vinguide för Amerikanska Dessert viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från USA hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Amerikanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Amerikanska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Amerikanska Dessert viner.

Filter

Filters

 

Vintips Dessert Vin från olika regioner i USA

Söta viner från USA

USA är känt för sina många vindistrikt, och landet är också hem för några utmärkta söta viner. Från Kaliforniens berömda sen skörd viner till New Yorks isviner finns det något för varje sötvinsälskare. Dessa viner är vanligtvis tillverkade av druvor som har fått hänga på vinstocken under en förlängd period, vilket koncentrerar deras socker och smaker. Resultatet är ett vin som är rikt, läckert och intensivt smakfullt.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från USA

Vanliga frågor om Sött Viner från USA
 • Vilka regioner i USA producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i USA produceras i Kalifornien, Oregon och Washington.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för söta viner i USA?

  Några av de viktigaste söta druvsorterna i USA är Zinfandel (sent skördad), Riesling (sent skördad), Muscat Canelli och Vidal Blanc.

 • Vilket är det mest populära söta vinet i USA?

  Det är svårt att bestämma det mest populära söta vinet i USA eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men en av de populära söta vinerna i USA är Late Harvest Riesling.

 • Vilken typ av vin är USA känt för?

  USA producerar ett brett utbud av viner, med Kalifornien som den mest kända vinregionen, som producerar Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir och Zinfandel, bland andra.