Söta viner från Kalifornien

En komplett och uppdaterad vinguide för Dessert vin från Kalifornien

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Kalifornien är en spännande vinregion i USA. Vår vinguide om Dessert vin från Kalifornien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Söta Kalifornien viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Kalifornien Söta viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Söta viner från Kalifornien.

Filter

Filters

 

Alla Söta Viner från Kalifornien

Sota Viner från Kalifornien

Kalifornien är en av de mest välkända vinregionerna i USA, känt för sina fruktiga och rika viner, särskilt Cabernet Sauvignon och Chardonnay. Regionen är stor och omfattar en mängd olika underregioner som Napa Valley, Sonoma och Central Coast. Kalifornien var också en av pionjärerna inom vinproduktionen i USA, med vinstockar som planterades där redan på 1700-talet.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Kalifornien

Vanliga frågor om Söta Viner från Kalifornien
 • Vilka druvor används vanligtvis för att göra dessertviner i Kalifornien, USA?

  Vanligtvis används druvor som Riesling, Gewürztraminer, Muscat och Zinfandel för att göra dessertviner i Kalifornien.

 • Vilka är några av de mest kända dessertvinerna från Kalifornien?

  Några av de mest kända dessertvinerna från Kalifornien inkluderar Late Harvest Riesling, Ice Wine och Botrytis-affected (edelfäule) viner.

 • Hur beskrivs smaken av dessertviner från Kalifornien?

  Dessertviner från Kalifornien kan vara söta och fylliga med intensiva smaker av torkade frukter, honung, kryddor och ibland en touch av botrytis-karaktär.

 • Vilken typ av mat passar bra med dessertviner från Kalifornien?

  Dessertviner från Kalifornien kan vara utmärkta komplement till rika och söta desserter som crème brûlée, osttallrikar, fruktiga pajer och chokladbaserade efterrätter.

 • Vilka regioner i Kalifornien är kända för sina dessertviner?

  Napa Valley, Sonoma County och Central Coast är några av de regioner i Kalifornien som är kända för sina högkvalitativa dessertviner.