Söta viner från Washington State

En komplett och uppdaterad vinguide för Dessert vin från Washington State

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Washington State är en spännande vinregion i USA. Vår vinguide om Dessert vin från Washington State hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Söta Washington State viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Washington State Söta viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Söta viner från Washington State.

Filter

Filters

 

Alla Söta Viner från Washington State

Sota Viner från Washington State

Vinregionen Washington State ligger i nordvästra USA och är en av de största vinregionerna i landet. Här odlas främst druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot, Riesling och Chardonnay. Klimatet är varmt och torrt med kalla vintrar, vilket ger druvorna möjlighet att mogna långsamt och utveckla komplexa smaker.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Washington State

Vanliga frågor om Söta Viner från Washington State
 • Vilka druvor används vanligtvis för att göra dessertviner i Washington State, USA?

  Vanligtvis används druvor som Riesling, Gewürztraminer, Chenin Blanc och Syrah för att göra dessertviner i Washington State.

 • Vad utmärker dessertviner från Washington State?

  Dessertviner från Washington State utmärker sig genom sin fruktiga karaktär, balanserade syra och komplexa smaker av tropiska frukter, honung och kryddor.

 • Vilka är några av de mest kända dessertvinerna från Washington State?

  Några av de mest kända dessertvinerna från Washington State inkluderar Late Harvest Riesling, Ice Wine och fortified viner som Port-style och Sherry-style viner.

 • Vilken typ av mat passar bra med dessertviner från Washington State?

  Dessertviner från Washington State är utmärkta komplement till osttallrikar, fruktiga desserter som äppelpaj och crème brûlée, samt starka ostar som blåmögelost och getost.

 • Vilka regioner i Washington State är kända för sina dessertviner?

  Yakima Valley, Columbia Valley och Walla Walla Valley är några av de regioner i Washington State som är kända för sina högkvalitativa dessertviner.