Vitt vin från USA

En komplett och uppdaterad vinguide för Amerikanska Vita viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Vitt vin från USA hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Amerikanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Amerikanska Vita viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Amerikanska Vita viner.

Filter

Filters

 

Vintips Vitt Vin från olika regioner i USA

Vita viner från USA

USA är känt för att producera en bred variation av vita viner, inklusive Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling och Pinot Grigio. Kalifornien är en av de största producenterna av vita viner i USA och är känt för sin fylliga Chardonnay med smaker av tropisk frukt, vanilj och en hint av ekfat. Oregon är också känt för sina vita viner, särskilt Pinot Gris som har en frisk syra och smaker av citrus och stenfrukter. Andra kända vita viner från USA inkluderar New Yorks Riesling, som är känt för sin friska syra och smaker av gröna äpplen och päron, samt Washingtons Semillon, som har en fyllig kropp och smaker av honung och tropisk frukt. Amerikanska vita viner passar bra till en mängd olika maträtter, inklusive skaldjur, kycklingrätter och ost.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från USA

Vanliga frågor om Vitt Viner från USA
 • Vilka regioner i USA producerar vita viner?

  Några av de bästa vita vinerna i USA produceras i Napa Valley, Sonoma County, Willamette Valley, Finger Lakes och Santa Barbara County.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för vita viner i USA?

  Några av de huvudsakliga vita druvsorterna i USA är Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio och Chenin Blanc.

 • Vilket är det mest populära vita vinet i USA?

  Det är svårt att avgöra det mest populära vita vinet i USA eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men några av de populära vita vinerna i USA är Chardonnay, Sauvignon Blanc och Pinot Gris.

 • Vilken typ av vin är USA känt för?

  USA producerar ett brett utbud av viner, där Kalifornien är den mest kända vinregionen som producerar Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir och Zinfandel, bland andra.