Söta viner från Douro

En komplett och uppdaterad vinguide för Dessert vin från Douro

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Douro är en spännande vinregion i Portugal. Vår vinguide om Dessert vin från Douro hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Söta Douro viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Douro Söta viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Söta viner från Douro.

Filter

Filters

 

Alla Söta Viner från Douro

Vintips Dessert Vin från olika regioner i Douro

Sota Viner från Douro

Douro är en av Portugals äldsta och mest berömda vinregioner och ligger i norra Portugal vid floden Douros stränder. Regionen är mest känd för sitt portvin, men producerar också högkvalitativa röda och vita viner av olika druvsorter.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Douro

Vanliga frågor om Söta Viner från Douro
 • Vilka är de vanligaste druvsorterna för dessertvin från Douro, Portugal?

  De vanligaste druvsorterna för dessertvin från Douro, Portugal är Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca och Tinto Cão.

 • Vad är speciellt med dessertvinet från Douro, Portugal?

  Dessertvinet från Douro, Portugal är känt för sin rika sötma och komplexa smaker. Det är ofta tillverkat genom att tillsätta sprit under jäsningen för att stoppa jäsningen och behålla naturlig sötma.

 • Vilken är den mest kända typen av dessertvin från Douro, Portugal?

  Portvin är den mest kända typen av dessertvin från Douro, Portugal. Det finns olika stilar av portvin, inklusive Tawny, Vintage och Ruby.

 • Vilken typ av mat passar bra med dessertvin från Douro, Portugal?

  Dessertvin från Douro, Portugal är perfekt att njuta av på egen hand som en efterrätt eller tillsammans med choklad, hårda ostar eller nötter.

 • Vilken är den vanligaste druvsorten för tillverkning av Portvin från Douro, Portugal?

  Touriga Nacional är den vanligaste druvsorten för tillverkning av Portvin från Douro, Portugal. Den ger vinet en intensiv fruktighet och struktur.