Söta viner Porto

En komplett och uppdaterad Porto vinguide för Söta Porto viner

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Porto viner kommer från vinregionen Douro belägen i Portugal. I vår vinguide om Dessert vin Porto hittar du lätt utförligare information om Söta Porto viner som säljs via Systembolaget. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Söta Porto viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Söta Porto viner.

Filter

Filters

 

Alla Söta viner från Porto

Söta Viner från Porto

Dessertvin från Porto, Portugal är en av de mest kända och uppskattade vinerna i världen. Detta vin är gjort av druvor som odlas i Dourodalen i norra Portugal och är känt för sin rika och söta smak. Det finns två huvudtyper av dessertvin från Porto: tawny och ruby. Tawnyvin är lagrat i fat under flera år och har en mer nötig smak medan rubyvin är lagrat i flaskor och har en mer fruktig smak. Båda typerna av dessertvin från Porto är perfekta att avnjuta efter en måltid eller som en efterrätt i sig själv. De är också utmärkta att para ihop med choklad eller ost. Om du vill uppleva en av de mest utsökta och välsmakande vinerna i världen, är dessertvin från Porto, Portugal definitivt värt att prova.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Porto

Vanliga frågor om Söta viner från Porto
 • Vad är Söta viner från Porto?

  Söta viner från Porto är en typ av portvin som är känd för sin sötma och rika smak.

 • Vilka druvor används för att göra Söta viner från Porto?

  De vanligaste druvorna som används för att göra Söta viner från Porto är Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz och Tinta Barroca.

 • Hur serveras Söta viner från Porto?

  Söta viner från Porto serveras oftast vid rumstemperatur eller något svalare. De kan serveras som aperitif eller efterrättvin och passar bra till choklad och ost.

 • Hur länge kan Söta viner från Porto lagras?

  Söta viner från Porto kan lagras i flera decennier och blir ofta bättre med åren. De kan lagras upp till 50 år eller mer.

 • Var kommer Söta viner från Porto ifrån?

  Söta viner från Porto kommer från Dourodalen i norra Portugal, där druvorna odlas på branta sluttningar längs floden Douro.