Sött vin från Portugal

En komplett och uppdaterad vinguide för Portugisiska Dessert viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från Portugal hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Portugisiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Portugisiska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Portugisiska Dessert viner.

Filter

Filters

 

Alla Sött Viner från Portugal

Vintips Dessert Vin från olika regioner i Portugal

Söta viner från Portugal

Portugal är känt för sina portviner, som är några av världens mest älskade söta viner. Dessa viner görs av olika druvor, inklusive Touriga Nacional, Tinta Roriz och Tinta Barroca, och förstärks med tillsatsen av brandy för att stoppa jäsningen och behålla restsockret. Portviner karaktäriseras ofta av sina rika, komplexa smaker av torkad frukt, choklad och kryddor, samt dess djupa, mörka färg. Några av de mest kända typerna av portvin inkluderar vintage port, tawny port och ruby port, var och en med sin egen distinkta smakprofil och potential att åldras.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Portugal

Vanliga frågor om Sött Viner från Portugal
 • Vilka regioner i Portugal producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i Portugal produceras i Porto och Douro Valley.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för söta viner i Portugal?

  Några av de huvudsakliga söta druvsorterna i Portugal är Moscatel de Setubal, Portvin (Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão och andra).

 • Vilket är det mest populära söta vinet i Portugal?

  Det är svårt att avgöra det mest populära söta vinet i Portugal eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära söta vinerna i Portugal är Port.

 • Vilken typ av vin är Portugal känt för?

  Portugal är känt för sitt förstärkta vin, Port, samt sina röda vinblandningar som Douro och Alentejo, och uppfriskande vita viner som Vinho Verde.