Tre härliga italienska viner från Venetien är nyheter och nu gör sitt intåg i Sverige. Två rödviner och ett vittvin av de italienska röda druvorna Corvina, Rondinella, Molinara och den vita Garganega. Alla tre viner kommer från en och samma vingård, Casa Vinicola Bennati, som började producera och sälja vin på 1800-talet i närheten av Verona. Venetien är känt för att producera vin av torkade druvor som trekallas för Passito med olika framställningsprocesser som jäsning och torkning: Ripasso är också en typisk metod för regionen när det gäller att sätta sin prägel på vinet Amarone della Vapolicella. Tre mycket prisvärda viner!

Amarone della Valpolicella

porchettaAmarone är ett vin som är omtyckt av oss svenskar och visst får man mycket ”vin för pengarna med denna Amarone som är en mustig, eldig, kryddig och stilfull Amarone till ett fördelaktigt pris. Komplext och mycket elegant vin med mycket fruktig smak och tydlig karaktär mörka frukter, vanilj och örter. Gott, välgjort och kraftfullt med härliga amaronetoner. Här har druvorna torkats under tre till fyra månader, vilket ger vinet sin anmärkningsvärda varma bouquet. Passar utmärkt till veckans italienska recept Porchetta.

Bennati Valpolicella Ripasso Superiore

Rikligt mörkrött Valpolicellavin med tydliga toner av röda frukter, vanilj och bittermandel och med en god syra en mustig, välbalanserad smak med bra kryddighet och en stramt, fattorr eftersmak. Gott vardagsvin. Ripasso som vintyp jämförs ofta med Amaronevin, lite enklare och lättare vin men som fångat den goda Amaronekaraktären som är mycket uppskattad bland många. Gott till kött eller varför inte till ostbrickan med hårda ostar och oliver.

Bennati Soave Classico

Det vita Bennati Soave Classico är ett prisvärt och utsökt vin framställd på druvan Garganega som är Venetiens stolthet. Detta är ett underbart torrt vin med fruktiga smaker som solmogna persikor, syrlig ananas, krämig honung. Ett friskt och yppigt vin med en ren, rund räkeftersmak. Superbra allroundvin att ha hemma som passar till det mesta i matväg. Kombinera gärna detta torra och lena vin med Annas Räkrisotto

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy