Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Åldersverifiering!

Är du 20 år eller äldre?

Nej
Background image

Vitt vin från Venetien

En komplett och uppdaterad vinguide för Vita viner från Venetien sålda i Sverige

Välkommen till vår fulländade vinguide – din nyckel till Venetiens vita vinsrika traditioner!
Utforska vår globala vinguide och lär dig allt om vita viner från Venetien som pryder hyllorna på Systembolaget i Sverige. Från de eleganta Soave-vinerna till friska Pinot Grigio och Garganega – vi är din självklara källa till inspiration, kunskap och tips. Fördjupa dig i spännande artiklar, få expertråd och upptäck länkar till Venetiens mest framstående vinproducenter och importörer. Oavsett om du är nybörjare eller passionerad vinkännare, hittar du allt du behöver här på Vinjournalen.se – din guide till Venetiens vita viners finess!
Filter

Storlek

Pris

Alla Vita Viner från Venetien
Produkten hittades inte

Vintips Vitt Vin från olika regioner i venetien

Garda
Prosecco
Soave Classico
Soave

Vita Viner från Venetien

Vinregionen Venetien ligger i norra Italien och är mest känd för sina röda viner gjorda på druvsorterna Corvina, Rondinella och Molinara. Den mest kända appellationen är Valpolicella, där vinerna kan vara allt från lätta och fruktiga till mer fylliga och tanninrika. Venetien producerar också den söta och aromatiska dessertvinen Recioto della Valpolicella.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Venetien

Frågor och Svar

De vanligaste druvorna för vitt vin i Venetien är Garganega, Pinot Grigio, Prosecco (Glera) och Soave.

Vitt vin från Venetien kännetecknas av sin friska och fruktiga smak, med en balans mellan syra och sötma, samt en mångfald av smaker beroende på druvsort och terroir.

Soave, Valpolicella och Prosecco är några av de mest kända underregionerna i Venetien för sina högkvalitativa vita viner.

Vita viner från Venetien passar utmärkt med fiskoch skaldjursrätter, pasta, risotto, sallader och milda ostar, tack vare deras friska och fruktiga smakprofil.

Många vita viner från Venetien kan avnjutas unga och fräscha, men vissa högkvalitativa viner, särskilt de gjorda på Garganega-druvan, kan lagras i flera år för att utveckla komplexa smaker och aromer.