Nu finns härligt goda och saftiga vattenmeloner att köpa och finns det något mer läskande och gott än vattenmelon på dessa varma dagar? Varför inte prova att göra läckra Mojitos på vattenmelon i helgen!

Många tror att vattenmelon bara består av vatten, men frukten är faktiskt supernyttig och har nästan noll kalorier. Enligt forskare lär vattenmelonen förhindra träningsvärk, samtidigt är den bra för hjärtat och rik på mineraler som magnesium, kalcium och vitamin C.

Senare i sommar ska vi bjuda på goda recept med vattenmelon som förutom att juica ner och dricka även fungerar utmärkt bra med olika typer av mat. Och drinkar förstås!

Vi gör denna goda och läckra Mojito på vattenmelon i en glaskaraff så räcker det för flera och det ser dessutom trevligt ut nr man serverar. Ställ in i kylskåpet. Då kan du bara hälla upp på glas fyllda med is och slipper blanda enskilda drinkar. Dessutom smakar dessa Mojitos av sol och sommar!

Men se till att var ute några timmar i förväg och allt behöver kallna. Så här gör du i 3 steg:

Steg 1: mixa vattenmelonen

Ta ½ liten vattenmelon som du mixar ner helt i en mixer och sila massan för att få bort alla kärnor och större bitar. Ställ mixet kallt.

Steg 2: laga sockerlag

Sockerlag är en lösning av vatten och socker som bland annat används till drinkar eller för inläggning av frukt. Det är enkelt att göra sockerlag!

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl kokande vatten
  • några myntablad

Rör ihop sockerlagen med alla ingredienser i en liten kastrull, koka ihop allt tills sockret har löst sig. Låt svalna helt.

Steg 3: häll ihop allt i en karaff och gör dina Mojitos!

  • 2 dl vit rom
  • 1,5 dl pressad limejuice
  • 4 dl ca av vattenmelon-mixet
  • 2 dl ca sockerlag (prova dig fram ifall du vill få det sötare)

Garnera med en limeskiva eller två eller några myntablad.

 

Här hittar du fler recept på goda sommardrinkar:

Vinjournalen.se rekomenderar

Crémant du Jura Brut

Crémant du Jura Brut

Artikel:242601Volym:750 ml
Pris159 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJuraÅrgångNVProducentFruitière Vinicole d’ ArboisDruvorChardonnay och Pinot NoirAlkohol12,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy