Dags att göra något av de härliga jordgubbarna som nu finns i affären! Och ibland ha man verkligen tur när man ett allsidigt vin, som man kan göra massor av. Fresita är ett 100 % naturligt och mousserande lightvin och helt fritt från konstgjorda tillsatser och tillsatt socker. Vinet innehåller 3 % fruktkött från färska jordgubbar som ger sötman. Det här bubblet är halvsött och har en frisk smak, passar utmärkt som drinkingrediens eller exempelvis som välkomstdrink. Här har vi gjort 3 drinkar och 3 efterrätter. Men vem vill stå i köket? Dessa drinkar och efterrätter gör du fort!
Fresita
- Land: Chile
- Producent: Viña Casal de Gorchs
- Druvor: Muscat Chardonnay, Sauvignon Blanc, Alicante Bouschet och Jordgubbspuré
- Art.nr: 7866
- Pris: 78 kr
Drink #1: Fresicuba och Chokogubbar
Blanda 1 cl vit rom och 6-8 cl Fresita i ett glas, toppa med is, garnera med en jordgubbe och några myntablad.
Chokogubbar: Smält mörk choklad 70% i vattenbad. Doppa halva jordgubbarna i chokladen och ställ kallt innan du serverar.
Drink #2: Fresita Sunrise med jordgubbssavaräng
Blanda 3 cl tequila, färskpressad apelsinjuice, 1 cl grenadin och is i ett glas. Toppa med fresita och garnera med apelsinskal och jordgubbar.
Enkel savaräng med gubbar: Skär färdig sockerkaka i bitar. Häll några skedar Fresita över varje bit. Lägg på skivade jordgubbar och vispgrädde.
Drink #3: Fresita Granité och frisk jordgubbsfläkt
I en mixer blanda isbitar och halva flaskan Fresita och saften samt skalet av ½ citron. Garnera med gubbar och myntablad.
Frisk fläkt med gubbar: Bland 100 g mescarpone, 100 g krämig yoghurt naturell samt dl strösocker. Rör i 1 kryddmått vaniljpulver och blanda till sist i 2 dl vispad grädde. Portinera upp i glasburkar och garnera med jordgubbar.