Senast Uppdaterad 30 december, 2018 av Jeanette Gardner
Dags att göra något av de härliga jordgubbarna som nu finns i affären! Och ibland ha man verkligen tur när man ett allsidigt vin, som man kan göra massor av. Fresita är ett 100 % naturligt och mousserande lightvin och helt fritt från konstgjorda tillsatser och tillsatt socker. Vinet innehåller 3 % fruktkött från färska jordgubbar som ger sötman. Det här bubblet är halvsött och har en frisk smak, passar utmärkt som drinkingrediens eller exempelvis som välkomstdrink. Här har vi gjort 3 drinkar och 3 efterrätter. Men vem vill stå i köket? Dessa drinkar och efterrätter gör du fort!
Druvor: Muscat Chardonnay, Sauvignon Blanc, Alicante Bouschet och Jordgubbspuré
Art.nr: 7866
Pris: 78 kr
Drink #1: Fresicuba och Chokogubbar
Blanda 1 cl vit rom och 6-8 cl Fresita i ett glas, toppa med is, garnera med en jordgubbe och några myntablad.
Chokogubbar: Smält mörk choklad 70% i vattenbad. Doppa halva jordgubbarna i chokladen och ställ kallt innan du serverar.
Drink #2: Fresita Sunrise med jordgubbssavaräng
Blanda 3 cl tequila, färskpressad apelsinjuice, 1 cl grenadin och is i ett glas. Toppa med fresita och garnera med apelsinskal och jordgubbar.
Enkel savaräng med gubbar: Skär färdig sockerkaka i bitar. Häll några skedar Fresita över varje bit. Lägg på skivade jordgubbar och vispgrädde.
Photo: Kristen Doyle | Shari’s Berries
Drink #3: Fresita Granité och frisk jordgubbsfläkt
I en mixer blanda isbitar och halva flaskan Fresita och saften samt skalet av ½ citron. Garnera med gubbar och myntablad. Frisk fläkt med gubbar: Bland 100 g mescarpone, 100 g krämig yoghurt naturell samt dl strösocker. Rör i 1 kryddmått vaniljpulver och blanda till sist i 2 dl vispad grädde. Portinera upp i glasburkar och garnera med jordgubbar.
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv.
Fler inlägg av Jeanette →
Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka Vinjournalen.se.
Ta emot våra vinstips i din brevlåda
Ta emot våra vinstips i din brevlåda
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok