Bubbeldrinkar och desserter av härliga jordgubbar


Dags att göra något av de härliga jordgubbarna som nu finns i affären! Och ibland ha man verkligen tur när man ett allsidigt vin, som man kan göra massor av. Fresita är ett 100 % naturligt och mousserande lightvin och helt fritt från konstgjorda tillsatser och tillsatt socker. Vinet innehåller 3 % fruktkött från färska jordgubbar som ger sötman. Det här bubblet är halvsött och har en frisk smak, passar utmärkt som drinkingrediens eller exempelvis som välkomstdrink. Här har vi gjort 3 drinkar och 3 efterrätter. Men vem vill stå i köket? Dessa drinkar och efterrätter gör du fort!
Fresita
Land: Chile
- Producent: Viña Casal de Gorchs
- Druvor: Muscat Chardonnay, Sauvignon Blanc, Alicante Bouschet och Jordgubbspuré
- Art.nr: 7866
- Pris: 78 kr
Drink #1: Fresicuba och Chokogubbar

Blanda 1 cl vit rom och 6-8 cl Fresita i ett glas, toppa med is, garnera med en jordgubbe och några myntablad.
Chokogubbar: Smält mörk choklad 70% i vattenbad. Doppa halva jordgubbarna i chokladen och ställ kallt innan du serverar.
Drink #2: Fresita Sunrise med jordgubbssavaräng
Blanda 3 cl tequila, färskpressad apelsinjuice, 1 cl grenadin och is i ett glas. Toppa med fresita och garnera med apelsinskal och jordgubbar.
Enkel savaräng med gubbar: Skär färdig sockerkaka i bitar. Häll några skedar Fresita över varje bit. Lägg på skivade jordgubbar och vispgrädde.


Drink #3: Fresita Granité och frisk jordgubbsfläkt
I en mixer blanda isbitar och halva flaskan Fresita och saften samt skalet av ½ citron. Garnera med gubbar och myntablad.
Frisk fläkt med gubbar: Bland 100 g mescarpone, 100 g krämig yoghurt naturell samt dl strösocker. Rör i 1 kryddmått vaniljpulver och blanda till sist i 2 dl vispad grädde. Portinera upp i glasburkar och garnera med jordgubbar.
Frågor och svar:

Fresita är ett 100 % naturligt och mousserande lightvin som innehåller 3 % fruktkött från färska jordgubbar.
Muscat Chardonnay, Sauvignon Blanc, Alicante Bouschet och Jordgubbspuré.
Blanda 1 cl vit rom och 6-8 cl Fresita i ett glas, toppa med is, garnera med en jordgubbe och några myntablad. För Chokogubbar, smält mörk choklad 70% i vattenbad och doppa halva jordgubbarna i chokladen och ställ kallt innan servering.
En Fresita Sunrise är en drink som man gör genom att blanda 3 cl tequila, färskpressad apelsinjuice, 1 cl grenadin och is i ett glas. Toppa med Fresita och garnera med apelsinskal och jordgubbar. Till drinken serverar man en enkel savaräng med gubbar som man gör genom att skära färdig sockerkaka i bitar, hälla några skedar Fresita över varje bit, lägga på skivade jordgubbar och vispgrädde.
För att göra en Fresita Granité blandar man isbitar och halva flaskan Fresita och saften samt skalet av ½ citron i en mixer. Garnera med gubbar och myntablad. Till drinken serverar man en frisk fläkt med gubbar som man gör genom att blanda mascarpone, krämig yoghurt naturell och strösocker, röra i vaniljpulver och blanda till sist i vispad grädde. Portionera upp i glasburkar och garnera med jordgubbar.
Vinguider relaterade till denna artikel
Vinjournalen.se Tips

Faktaruta
Relaterade inlägg
Inget hittades