Sugen på några mogna tomater, en och annan aubergine och zucchini, lite mozzarella, några oliver, några droppar citroner över och ett glas gott vin till? Ja, i alla fall när Paolo lagar mat.

… vi bläddrar i boken …

 

Före detta elitboxaren Paolo Roberto har många järn i elden. Fitnessinstruktör, programledare på tv, krögare, författare men framförallt är han en duktig matinspiratör.

I veckan kom Paolos allra senaste italienska matbok ut Paolo Robertos italienska kök – mat från gudarnas stig, som är en gedigen och mycket snyggt presenterad matbok. Här gör Paolo återigen en djupdykning i det italienska köket med utgångsläge från Neapel och med ca 60 läckra recept på sallader, pasta, pizza, soppor, grytor, gratänger och desserter, läckra recept som är enkla att följa. Dessutom är boken full med inspirerande bilder av fotografen Anna Huerta som nästan får en att känna alla dofter och smaker. Så aptitligt, man vill prova att laga alla recept på en gång!

Maten och den sköna konsten att göra ingenting – Il cibo e Dolce far niente 

Paolo skriver klokt:

Matlagning är en väldigt viktig aktivitet, och är i princip synliggjord kärlek och omtanke. Och att sedan äta ihop är, och har alltid varit, något som får oss att höra ihop – det är faktiskt djupt spirituellt, om man tänker efter. 

Men boken är mer än en matbok. Den handlar om kulturen, människorna, livet och naturen och den är både inspirerande att ha som idéspruta i köket och som en trevlig ge-bort-bok.

 

 

Nu lottar vi ut Paolos senaste

matbok till dig som prenumererar

  på vårt nyhetsbrev!

 Alla kan vara med så passa på och anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du inte redan har gjort det och ta chansen att vinna boken!  I nyhetsbrevet som kommer ut 2 ggr per månad får du vin- och mattips, intressant information om vinstilar, regioner, vingårdar och mycket annat. 

  • Du anmäler dig i rutan på höger sida

  • Du fyller i din mejladress

  • Klart! Du är med i utlottningen.

Lycka till!

 

Här hittar du fler trevliga böcker som vi rekommenderar:

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy