Senast Uppdaterad 14 juni, 2018 av Jeanette Gardner
Sugen på några mogna tomater, en och annan aubergine och zucchini, lite mozzarella, några oliver, några droppar citroner över och ett glas gott vin till? Ja, i alla fall när Paolo lagar mat.
… vi bläddrar i boken …
Före detta elitboxaren Paolo Roberto har många järn i elden. Fitnessinstruktör, programledare på tv, krögare, författare men framförallt är han en duktig matinspiratör.
I veckan kom Paolos allra senaste italienska matbok ut Paolo Robertos italienska kök – mat från gudarnas stig, som är en gedigen och mycket snyggt presenterad matbok. Här gör Paolo återigen en djupdykning i det italienska köket med utgångsläge från Neapel och med ca 60 läckra recept på sallader, pasta, pizza, soppor, grytor, gratänger och desserter, läckra recept som är enkla att
följa. Dessutom är boken full med inspirerande bilder av fotografen Anna Huerta som nästan får en att känna alla dofter och smaker. Så aptitligt, man vill prova att laga alla recept på en gång!
Maten och den sköna konsten att göra ingenting – Il cibo e Dolce far niente
Paolo skriver klokt:
Matlagning är en väldigt viktig aktivitet, och är i princip synliggjord kärlek och omtanke. Och att sedan äta ihop är, och har alltid varit, något som får oss att höra ihop – det är faktiskt djupt spirituellt, om man tänker efter.
Men boken är mer än en matbok. Den handlar om kulturen, människorna, livet och naturen och den är både inspirerande att ha som idéspruta i köket och som en trevlig ge-bort-bok.
Nu lottar vi ut Paolos senaste
matbok till dig som prenumererar
på vårt nyhetsbrev!
Alla kan vara med så passa på och anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du inte redan har gjort det och ta chansen att vinna boken! I nyhetsbrevet som kommer ut 2 ggr per månad får du vin- och mattips, intressant information om vinstilar, regioner, vingårdar och mycket annat.
Du anmäler dig i rutan på höger sida
Du fyller i din mejladress
Klart! Du är med i utlottningen.
Lycka till!
Här hittar du fler trevliga böcker som vi rekommenderar:
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv.
Fler inlägg av Jeanette →