Hem » Vin Tips » Sommarens böcker om vin och mat
Vin Tips

Sommarens böcker om vin och mat

255 - Vinjournalen.se

Nu är det dags att tänka på vilka böcker som du ska läsa i hängmattan i sommar!  Vi har förslag på några spännande vin- och matböcker och ett vinspel.

etthum - Vinjournalen.seEtt hum om vin

 • Författare: Mattias Åkerberg
 • Illustratör: Karin Ohlsson
 • ISBN 9789198240757Pris: 348 kr

Bakom denna kompakta vinbok Ett hum om vin står Mattias Åkerberg, copywriter, och Karin Ohlsson, illustratör. De lyckas verkligen förmedla att vin ska vara gott och socialt i första hand och du behöver göra det svårt för dig och kräva att bli en expert och kunna allt.

Vinkunskap öppnar dörrar till kultur, historia, geografi och gastronomi och boken tar med dig till mängder av vinländer i Nya och Gamla Vinvärlden. Alla viner finns på Systembolaget och är antingen röda, vita, rosa, söta, starka och mousserande. Här får du veta mer om olika vinstilar, topproducenter, regioner samt berättar om mängder av druvor.

spel - Vinjournalen.seEtt Vinspel – 400 underhållande frågor och svar om vin

 • av Magnus Anderson
 • ISBN:9789187397844
 • Pris 33 kr som e-bok i pdf format

Underhållande, otroligt lärorikt och spännande vinspel med över 400 frågor i sex kategorier som hängt med i några år nu. Det nya är att du för endast 33 kr kan ladda ner spelet direkt till olika enheter. Bra att ha till hands ifall det skulle komma en droppe regn. Fullt med fakta och frågor i varierande svårighetsgrad om viner, historia, regioner, vingårdar, mat, vinstilar, druvor…. Det är bara att bättra på sina kunskaper och ha lite kul samtidigt.  Spelet innehåller frågekort, regler, tärning, poängblock, penna samt en introduktion till vinprovning.

mord1 - Vinjournalen.seRödvin och ett misstänkt mord för tre gamla damer

 • Författare: Minna Lindgren
 • ISBN: 978-91-1-307656-0
 • Pris 183 kr (finns även som e-bok för 147 kr)

Kombinationen rödvin och mord tycker vi låter spännande! Den finska journalisten Minna Lindgren har skrivit denna thriller som ingår i en triologi med en humoristisk blick. Allt handlar om tre gamla damer som bor på äldreboendet Aftonlunden och dom är vana att ta sig några glas rött eller en whiskypinne till kvällen och annars fördriver tiden med att spela bingo, kortspel och dricka kaffe. När kocken Tero på Aftonlunden hastigt avlider endast 35 år gammal och kärnfrisk, så förstår damerna att det är något lurt. De börjar att nysta upp e rolig och spännande gåta. Minna Lindgren fått ett välförtjänt pris för triologin som även slagit stort i andra länder.

Vino! : älskade spanska viner

 • av Johan Franco Cereceda
 • ISBN   9789173318792
 • Pris:  225 krvino - Vinjournalen.se

Johan Franco Cereceda, en av Sveriges ledande vinskribenter vet en hel del om spanska viner och delar här med sig av sin kunskap om Spanien, det klassiska vinlandet.

VINO! är en engagerad bok om spanska viner och spansk vinkultur, om regionernas specialiteter och rikedomen i utbudet rödvinet, cavan, det vita vinet, sherryn eller rosévinet. Johan Franco Cereceda uppsöker de mest olikartade vinmiljöer, prövar maträtter och lokala viner, undersöker vad spanjorerna själva har i glasen, samtalar med odlare och producenter. Därmed förmedlar han både kunskap och engagemang till bokens läsare om denna värld av spanskt vin. Boken är illustrerad.

alfritt - Vinjournalen.seAlkoholfritt Till maten

 • Författare: Richard Mann
 • ISBN: 9789174248548
 • Pris 189 kr  (även som e-bok för 95 kr)

Modern dryckesbok som ligger i tiden är sommelieren Richard Man alkoholfria bok.  Richard har fokus på alkoholfria drinkar och hållbar konsumtion och har bland annat varit involverad i Fotografiska barsatsning om alkoholfritt. Så om man inte dricker vin och sprit, vad ska man dricka då? Här får du mängder av tips från vatten, juice och must, te, kombucha, lemonad till alkoholfritt öl och vin. Bra bok för dig som vill få nya idéer och tips för att snäva in på alkoholen och för dig som av olika anledningar behöver undvika alkohol men ändå vill få en fantastisk upplevelse – utan att dricka alkohol!

paolo - Vinjournalen.sePaolo Robertos italienska kök  – mat från Gudarnas stig

 • Författare: Paolo Roberto
 • Fotograf: Anna Huerta
 • ISBN 9780777773345
 • Pris 199 kr

Paolo Roberto, företagsledaren, restaurangägaren, fightern och författaren av otaliga böcker om mat och hälsa, lanserar i dagarna en ny härligt mastig matbok Paolo Robertos italienska kök – mat från gudarnas stig. Boken handlar om så mycket mer on bara om mat – trots 60 smarriga recept. Allt näringsriktigt italienskt à la Paolo Roberto. Boken beskriver Paolos Napoli, i synnerhet kanske byn Maddaloni, härliga fotografier om livet, människorna, kulturen, naturen, vinet och maten.

Vinn boken!

Vinn boken Paolo Robertos italienska kök –  mat från gudarnas stig som vi lottar ut bland nya och befintliga prenumererar på våra vintips, mat, recept och utvalda artiklar om det senaste. Håll utkik på vår Facebooksida under veckan så berättar vi mer.

Andra böcker som vi rekommenderar:

Frågor och svar:

Vilka författare står bakom boken ”Ett hum om vin”?

Mattias Åkerberg och Karin Ohlsson.

Vad innehåller boken ”Ett Vinspel 400 underhållande frågor och svar om vin”?

Över 400 frågor i sex kategorier om viner, historia, regioner, vingårdar, mat, vinstilar, druvor med mera.

Vad handlar boken ”Rödvin och ett misstänkt mord för tre gamla damer” om?

En thriller om tre gamla damer som bor på ett äldreboende och börjar nysta upp en gåta kring en hastigt avliden kock.

Vem är författaren till boken ”Vino! : älskade spanska viner”?

Johan Franco Cereceda.

Vad handlar boken ”Alkoholfritt Till maten” om?

Alkoholfria drinkar och hållbar konsumtion med tips på olika drycker från vatten, juice och must, te, kombucha, lemonad till alkoholfritt öl och vin.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.