Hem » Vin Fakta » Sommarböcker om Champagne
Vin Fakta

Sommarböcker om Champagne

front_bok - Vinjournalen.se

Vill du spendera lata dagar på stranden med att läsa upp dig lite om Champagne och lära dig mer? Här är några förslag på bra böcker om Champagne som kanske har stor chans att bli en av dina favoriter i sommar.

En doft av champagnechampbok2 - Vinjournalen.se

av Richard Juhlin 200 kr

Champagneexperten Richard Juhlin tar oss med på en resa, både till den underbara Champagneregionen men också till middagsbordets intima champagneprovningar. Han delar med sig av sina metoder och ger handfasta tips, bland annat på hur man kan lägga upp en provning, vilken mat som passar bäst till olika typer av Champagne och hur man kan få ut så mycket som möjligt av sin champagneupplevelse genom att utveckla sitt luktsinne. Roligt beskrivet om lyxig Champagne för kungar med en exposé från sekelskiftet 1900 till nutid.

champbok1 - Vinjournalen.seChampagne

av Pieter Verheyde och Andrew Verschetze (engelska) 531 kr

Belgiens toppsommelier Pieter Verheyde har tillsammans med fotografen Andrew Verschetze just gett ut en rikt illustrerad guide till Champagne över de fem stora Champagnehusen, men även en bra djupdykning i medelstora och några mindre kvalitetsmärken. Tyvärr verkar inte boken vara översatt till svenska, men den är ändå inte svårläst. Man lär känna fina Champagner från Veuve Clicquot, Piper-Heidsieck, Moët & Chandon och Laurent Perrier men även mycket information om regionen Champagne. Fina bilder, mycket fakta och en bra översikt.

champbok3 - Vinjournalen.se101 Bubbel : champagne, cava, prosecco och andra mousserande viner

av Andreas Kjörling  159 kr

Detta är inte den första boken som sommelier Andreas Körling har skrivit om viner och Champagne och det här är en bra översikt om den mousserande vinmarknaden. Vad är skillnaden mellan Champagne, Cava och Prosecco? Men vilken typ av mousserande vin lämpar sig bäst för vilket tillfälle? Boken ger en omfattande översikt över de bästa internationella mousserande vinerna inom olika prisklasser och vad som skiljer dessa åt när det gäller doft, smak, utseende och producent.

Frågor och svar


Vilka är de mest populära böckerna om champagne?

Populära böckerna om champagneu003cbr/u003eDet finns många populära böcker om champagne. Så här ser de ut:u003cbr/u003eThe Champagne Lover av Richard Juhlinu003cbr/u003eChampagne, A Celebration of the World’s Most Celebrated Sparkling Wine av Peter Liemu003cbr/u003eThe Champagne Guide av Olivier Bernier

Vad är det mest intressanta man kan läsa om champagne?

Champagne är en dryck som har fått sitt namn från byn Champagne i Frankrike. Där har man sedan länge tillverkat bubblig vin. Det finns många olika typer av champagner, men det som är vanligast i Sverige är den bubbliga varianten.

Vilka är de mest kända bokförlagen som producerar böcker om champagne?

u0022Det finns många stora förlag som producerar bök om champagne. Det finns bokförlagen som är väldigt kända, såsom Penguin Random House, Simon u0026amp; Schuster, Hachette Livre. Men det finns också andra mindre kända förlag som producerar böcker om champagne.u003cbr/u003eFlera av de mest kända bokförlagen som producerar böker om champagne är: Penguin Random House, Simon u0026amp; Schuster, Hachette Livre.u0022

Vilka böcker om Champagne rekommenderas för sommarläsning?

En doft av champagne av Richard Juhlin och 101 Bubbel av Andreas Kjörling rekommenderas för sommarläsning om Champagne.

Vad handlar boken Champagne av Pieter Verheyde och Andrew Verschetze om?

Boken Champagne är en rikt illustrerad guide till Champagne över de fem stora Champagnehusen, men även en bra djupdykning i medelstora och några mindre kvalitetsmärken.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.