Mums! Kyckling, honung, kastanjer och Pinot Noir

Höstmys i grytan! Pinot Noir och sedan piffa upp en härligt rostad och krispig kyckling med en söt ton av honung och känn hur doften av vitlök sprider sig i köket. En riktigt härlig hösträtt som vi serverar ett fruktigt rödvin från Kalifornien till!

Kritikerrosade District 7 Pinot Noir (SB 6578) från Kalifornien och härligt soliga Monterey är en balanserad och mycket flexibel Pinot Noir när det gäller att matcha till maträtter. Allt sedan vinet lanserades i Sverige har det bara blivit ännu mer poppis eftersom denna Pinot Noir är så stilren, aningens komplex, rikt fruktdriven och den har dessutom en mysig fatkaraktär.
Här hittar du fantastiska aromer, kryddiga toner av tobak, te och kardemumma och chokladkola som gör att den är ett bra komplement till kycklingen, honungen och kastanjerna.
Vinet har silkeslena tanniner och är ett mycket runt och fylligt vin med rubinröd färg i glaset och ett långt och härligt avslut.
Honungsdoppade kycklinglår med kastanjer
4 kycklinglår med skinn och ben kvar
- 0,5 dl flytande honung
- 2 msk dijonsenap
- 3 rivna vitlöksklyftor
- 2 dl rostade och skalade kastanjer
- ca 10 cocktailtomater
- 50 g smält smör
- Kryddor: salt och italiensk krydda, lite färsk hackad persilja
Värm ugnen till 200°.
Smält en rejäl klick smör i en ugnsfast stekpanna på medelhög värme och förstek kycklinglåren med huden neråt och stek kycklingen tills de fått färg på båda sidor.
I en liten skål vispa honung, det smälta smöret, vitlök, senap och salt och pensla kycklinglåren med blandningen.
Stek kycklingen i ugnen i 30 minuter tills kycklingen är färdig.
De sista 10 minuterna lägg i tomater och kastanjer.
Mer om kyckling och vin:
Frågor och svar:
District 7 Pinot Noir från Kalifornien rekommenderas till kycklingrätten med honung och kastanjer.
District 7 Pinot Noir är en balanserad och flexibel Pinot Noir från Kalifornien.
Man kan hitta fantastiska aromer, kryddiga toner av tobak, te och kardemumma och chokladkola i District 7 Pinot Noir.
Försteker kycklinglåren med huden neråt, penslar dem med en blandning av honung, smält smör, vitlök, senap och salt, och steker dem i ugnen i 30 minuter tills de är färdiga. De sista 10 minuterna lägger man i tomater och kastanjer.
Andra kycklingrätter som har rekommenderats med vin på samma webbplats är krämig kyckling med en torr Soave och kryddig kyckling med en Zinfandel.
Vinguider relaterade till denna artikel
- Röda viner från Monterey County
- Söta viner från USA
- Röda viner från USA
- Vita viner från USA
- Rosé viner från USA
Vinjournalen.se Tips
