Höstmys i grytan! Pinot Noir och sedan piffa upp en härligt rostad och krispig kyckling med en söt ton av honung och känn hur doften av vitlök sprider sig i köket. En riktigt härlig hösträtt som vi serverar ett fruktigt rödvin från Kalifornien till!

 

Kritikerrosade District 7 Pinot Noir (SB 6578)  från Kalifornien och härligt soliga Monterey är en balanserad och mycket flexibel Pinot Noir när det gäller att matcha till maträtter.  Allt sedan vinet lanserades i Sverige har det bara blivit ännu mer poppis eftersom denna Pinot Noir är så stilren, aningens komplex, rikt fruktdriven och den har dessutom en mysig fatkaraktär.

Här hittar du fantastiska aromer, kryddiga toner av tobak, te och kardemumma och chokladkola som gör att den är ett bra komplement till kycklingen, honungen och kastanjerna.

Vinet har silkeslena tanniner och är ett mycket runt och fylligt vin med rubinröd färg i glaset och ett långt och härligt avslut.

 

 

Honungsdoppade kycklinglår med kastanjer

  • 4 kycklinglår med skinn och ben kvar
  • 0,5 dl flytande honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 2 dl rostade och skalade kastanjer
  • ca 10 cocktailtomater
  • 50 g smält smör
  • Kryddor: salt och italiensk krydda, lite färsk hackad persilja

Värm ugnen till 200°.

Smält en rejäl klick smör i en ugnsfast stekpanna på medelhög värme och förstek kycklinglåren med huden neråt och stek kycklingen tills de fått färg på båda sidor.

I en liten skål vispa honung, det smälta smöret, vitlök, senap och salt och pensla kycklinglåren med blandningen.

Stek kycklingen i ugnen i 30 minuter tills kycklingen är färdig.

De sista 10 minuterna lägg i tomater och kastanjer.

 

Mer om kyckling och vin:

Vinjournalen.se rekomenderar

Château Mayne Lalande

Château Mayne Lalande

Artikel:2111Volym:750 ml
Pris199 :-

Faktaruta

Årgång2015Druvor60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit verdot och 5% Cabernet Franc.Alkohol13 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy