Kryddiga kycklingvingar
- Gör en kryddsås av lika delar balsamvinäger och olja. Krydda med cayennepeppar, pressad vitlök och blanda ihop allt med några skedar chilisås. Rör i någon matsked crème fraiche och några droppar vatten. Rör ihop allt så det bli krämigt.
- Värm ugnen på 250°.
- Pensla kycklingvingarna med marinaden och lägg i en ugnsfast form. Stek på vingarna 30 minuter i ugnen tills de är bruna och krispiga.
- Kombinera med en fruktig och syrlig kall Zinfandel som är idealisk tillsammans med den kryddiga såsen och kycklingen. Och varför inte ett lättvin?
Vintips:
- Barefoot White Zinfandel (nr 2215) 69 kr
- Fruktigt, syrligt och smakrikt lättvinsrosé från Kalifornien med endast 8,5% alkohol. Friskt vin med liten sötma. Smak med inslag av jordgubbar, geléhallon och persika. Bör serveras ordentligt kyld. Vinet finns även som boxvin.