Hem » Vin & Mat » Lat lördag! Fräscha mexikanska wraps med rött bubbel

Lat lördag! Fräscha mexikanska wraps med rött bubbel

Idag har vi lust att slappa framför tv:n, äta något enkelt och lyx lite. Dessa fräscha mexikanska tortillawraps med enchilada sås kommer att göra storsuccé, de är enbart mättande utan att vara feta. Man kan nästan äta hur många som helst! Till detta måste vi ju förhöja lördagskänslan med ett rubinrött bubbel, eller hur?

Brachetto d’Acqui Spumante

Piemonte , Brachetto d’Acqui |Druva: Brachetto | artnr: 7918 | 90 kr

Javisst, det finns en härlig italiensk druva som heter Brachetto (uttalas bra-ket -to) som växer i Piemonte i norra Italien och som egentligen endast kring den söta staden Acqui Terme och detta vin får heta Brachetto d’Acqui efter just den staden. Så visst känns det lite exklusivt?

Och detta något söta men mycket charmiga mousserande röda vin är faktiskt lite unikt. Det här är ett mångsidigt vin som passar till mycket, framför allt vid de tillfällen där man undrar om man ska välja vin eller öl.  Det går nästan säkert att garantera att den bubbliga spumanten Brachetto d’Acqui passar perfekt. Till ost är Brachetto också en höjdare!  

För dig som tänker på alkoholen: Brachetto d’Acqui har bara 6,5 % alkohol. Och för er andra, ni kanske kan unna er en extra grogg på kvällen.

Och hur är smaken? För det första har detta rubinröda mousserande vin en mycket elegant framtoning. Doften är aromatisk och fruktig. Här märks toner av våra röda svenska bär, som jordgubbar, hallon och körsbär. Det syrliga står citrusfrukten för och här finns också dofter av viol och rosor. En chans kanske att tänka tillbaka på några sommarminnen? Smaken är söt men utan att det blir sliskigt sött. Man känner bara en ren och naturlig fruktsötma och fräsiga bubblor som slår mot näsan.  Detta rubinröda bubbel skiljer sig markant lyxigt från de vanliga rosévinerna eftersom Brachetto faktiskt är rött vin, men här hittar du också några lätta roséviner ifall du letar.

3 tips!

  • Så här mot jul så blir det röda Brachetto d’Acqui en mycket trevlig välkomstdrink
  • och ett populärt alternativ för den som behöver dricka lite mindre alkohol
  • eller bara som njuta av vinet som ett pratvin som man blir glad av!

Fräscha mexikanska wraps

Du gör självklart så många wraps som du vill och anpassar ingredienserna allt eftersom. Detta är så enkelt om du börjar med enchilada såsen. Enchilada sås kan du köpa färdig eller göra själv så här:

  • Vispa 2 msk mjöl i lite olja i en kastrull. Vispa c:a 1 minut så den inte klumpar sig. Sen lägger du i
  • en burk krossade tomater
  • oregano, spiskummin, vitlökspulver, lökpulver, salt och peppar
  • 1 msk rörsocker
  • 2,5 dl vatten
  • råsocker
  • koka ihop allt i c:a 10 minuter.

Fyllningen till wrapsen gör du så här:

  • koka lite ris. Under tiden förbereder du
  • röd och grön paprika som du skär i småbitar
  • kycklingfiléer som du skär i mindre bitar
  • gul lök som ska hackas
  • vitlök som ska hackas
  • zucchini som ska skäras i små bitar
  • fräs upp allt i lite rapsolja. Börja med löken och kycklingen och lägg sedan i allt det andra.
  • fyll vetetortilla av den större sorten som är enklare att rulla ihop med fyllningen och riset.
  • skeda på några msk av enchiladasåsen i varje wrap och lägg i lite riven ost av din favoritsort.
  • rulla ihop wrapsen. Klart!

Letar du efter mer gott helgmys? Prova vår

Klassiska broccolipaj med ädelost

De godaste snacksen 

3 x ost och 3 x Chardonnay

Frågor och svar:

Vad är det för vin som rekommenderas till de mexikanska wrapsen?

Det rekommenderas att dricka Brachetto d’Acqui Spumante, ett rubinrött mousserande vin från Piemonte i norra Italien.

Vilken druva används för att göra Brachetto d’Acqui Spumante?

Brachetto-druvan används för att göra detta vin.

Vilken alkoholhalt har Brachetto d’Acqui Spumante?

Brachetto d’Acqui Spumante har en alkoholhalt på endast 6,5 %.

Hur gör man enchilada sås till de mexikanska wrapsen?

För att göra enchilada sås vispar man mjöl i olja i en kastrull, tillsätter krossade tomater, kryddor, socker och vatten och kokar ihop allt i cirka 10 minuter.

Vilka ingredienser används till fyllningen i de mexikanska wrapsen?

Fyllningen till wrapsen består av ris, paprika, kycklingfilé, lök, vitlök, zucchini och riven ost, som fräses upp i rapsolja och sedan rullas ihop i vetetortilla med enchilada sås.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.