Kategori: Vin & Mat
Mat utan vin är som en dag utan solsken. För att låta den gastronomiska solen förgylla dina matupplevelser tipsar vi om vin- och matkombinationer som smälter i munnen. Vi listar vad du ska tänka på när du väljer vin till mat och vilka viner som borde serveras till vilka rätter.
Fira alla hjärtans dag med mat & vin!
Nu på söndag den 14 februari firar vi alla hjärtans …
Nu på söndag den 14 februari firar vi alla hjärtans dag och för att hjälpa dig med en riktigt lyckad kväll, utan att bli för ambitiösa och stå vid spisen …
3 vita viner & god snabba-minuten-lunch
Burkarna är på frammarsch! Vi presenterar 3 olika vita burkar …
Burkarna är på frammarsch! Vi presenterar 3 olika vita burkar på 250 ml var med 3 olika druvor, en storlek som är perfekt för en person och snabba-minuten-lunch på grillad …
Ny Sauvignon Blanc & spröd torsk med sumac
Vi ska besöka Te Mata Estate på Ny Zeeland, dricka …
Vi ska besöka Te Mata Estate på Ny Zeeland, dricka en nylanserad, hyllad och riktigt god Cape Crest Sauvignon Blanc samt laga en god lyxig fiskrätt på sprödbakad torsk toppad …
Välkommen till vinregionen Pouilly-Fuissé!
De prisvärda vinerna från Pouilly-Fuissé är särskilt eftertraktade. Vi ska …
De prisvärda vinerna från Pouilly-Fuissé är särskilt eftertraktade. Vi ska lista ut varför, lära känna vinområdet Pouilly-Fuissé, turista där, se den unika terroiren och druvan – för det är endast …
Mousserande Chardonnay & heta chiliräkor!
Och nu: en mousserande Chardonnay i glaset och heta chiliräkor …
Och nu: en mousserande Chardonnay i glaset och heta chiliräkor på tallriken. Intressant tycker vi, att Australien har sina egna alper! I vinregionen Alpine Valleys i södra delen av Victoria, …
I mitt kök: kocken Emil Petzén pratar vin och mat
Vi ska visa att Österrikes verkligen har lyckats att utveckla …
Vi ska visa att Österrikes verkligen har lyckats att utveckla en modern stil på sina röda viner och det gör vi med hjälp av kocken och köksmästaren Emil Petzén – …
Mat och vin från Toscana!
Idag blir det mat och vin från Toscana! Bland de …
Idag blir det mat och vin från Toscana! Bland de mest kända och omtyckta rödvinerna i världen är nog de italienska supertoscanare som förtrollar alla med sin fantastiskt fylliga smak. …
Mat och vin: matcha enligt senaste trenden!
Strikta regler för mat och vin har tack och lov …
Strikta regler för mat och vin har tack och lov mera luckrats upp rejält men att matcha mat och vin anses av många människor fortfarande vara någon sorts svartmagi. Man …
Vegospett med ekologiskt rött från Rhône!
Vi åker till Rhône, lagar goda vegogrillspett och lär känna …
Vi åker till Rhône, lagar goda vegogrillspett och lär känna ett elegant Rhônevin från en liten appellation med karaktär! Man kan utan tvekan säga att Côtes du Rhône i södra …
Italiensk vildsvinsragu i rödvinssås & en Chianti
Laga en äkta italiensk vildsvinsragu, ragù del cinghiale med Chiantivin …
Laga en äkta italiensk vildsvinsragu, ragù del cinghiale med Chiantivin i såsen! En fullspäckad artikel där vi besöker kocken och sommelieren Giorgio Falconi på Trattoria Falconi i Lombardiet och vi …
Egen kryddstark räkcurry och matchande vintips!
Det är klurigt att matcha ett vin till vår kryddstarka …
Det är klurigt att matcha ett vin till vår kryddstarka räkcurry eller vilka heta asiatiska rätter som helst. Vinet får inte ta över och dominera, men vinet ska heller inte …
Gott Bordeaux-vin med marockanska lammkotletter
Ett gott Bordeaux-vin med regionens typiska druvblend serveras till saftiga …
Ett gott Bordeaux-vin med regionens typiska druvblend serveras till saftiga lammkotletter i nordafrikansk stil. En läcker söndagsmiddag att skämma bort sig själv med! Snyggt, elegant & köttigt Bordeaux-vin! ”Stramt vin …
Flammad lax & härliga Falco Arinto
Vårkänslor på tallriken och Falco Arinto Vinho Verde i glaset …
Vårkänslor på tallriken och Falco Arinto Vinho Verde i glaset och det är dags att ett av världens mest unika vinområden får större gehör, inte minst i Sverige där vinerna …
Snygg Chianti till örtkryddad fläskytterfilé
Att servera en Chianti till en lättare och ljusare kötträtt …
Att servera en Chianti till en lättare och ljusare kötträtt som en ugnsstekt fläskytterfilé blir en fantastisk, elegant matchning! Vi lagar en örtkryddad fläskytterfilé med rostade grönsaker och örtkräm och …
Alexandras ”stensoppa” & tips på ett rött reservavin!
Vi ska dricka vin och laga stensoppa med Alexandra Ravelius …
Vi ska dricka vin och laga stensoppa med Alexandra Ravelius , sommelier och säljare, som arbetar med försäljning gentemot restauranger och krogar hos vinimportören People & Wine i Stockholm. Men …