Vi avslöjar de bästa årgångarna av Amarone-viner

Till skillnad från många andra röda viner från Veneto-regionen, som bara lagras i 3 till 5 år, lagras Amarone-viner i minst 7 till 15 år innan de släpps till försäljning. Dessa smakfyllda viner är det perfekta komplementet till rätter som grytor, stekar och vilt.

Bra årgångar av Amarone-viner:

  • 1988 Amarone Della Valpolicella Classico ”Vignetto Monte Sant’Urbano” DOC
  • 1990 Amarone Della Valpolicella Classico ”Mazzano” DOC
  • 1995 Amarone Della Valpolicella Classico DOC
  • 1997 Amarone Della Valpolicella Classico Tommasi
  • 1998 Amarone Della Valpolicella Classico Riserva ”Sergio Zenato” DOC

Amaroneviner tillverkas bara de år som vinmästarna anser att druvorna är av tillräckligt bra kvalitet. Det enda sättet att veta om så är fallet är att vänta tills att de har fullgjort torkningscykeln. Då testas safterna och det slutgiltiga beslutet om man ska göra Amarone-viner på dem eller inte fattas.

Det går att dricka Amarone-viner när de är unga, men experterna är överens om att de bli bättre med åren. Efter 30 år får de en djup granitfärg och utvecklar smaker av len lakrits, fikon och den bitterhet de är så kända för.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •