Vita viner från Cuyo

En komplett och uppdaterad vinguide för Vitt vin från Cuyo

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Cuyo är en spännande vinregion i Chile. Vår vinguide om Vitt vin från Cuyo hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Cuyo viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Cuyo Vita viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Vita viner från Cuyo.

Filter

Filters

 

Alla Vita Viner från Cuyo

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Cuyo

Vita Viner från Cuyo

Vinregionen Cuyo ligger i västra Argentina och består av de fem provinserna Mendoza, San Juan, San Luis, La Rioja och Catamarca. Mendoza är den mest kända och produktiva provinsen och står för mer än 70% av Argentinas vinproduktion. Regionen är främst känd för sin Malbec, men odlar också druvor som Cabernet Sauvignon, Syrah och Chardonnay.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Cuyo

Vanliga frågor om Vita Viner från Cuyo
 • Vad kännetecknar vitt vin från Cuyo, Chile?

  Cuyo är faktiskt en region i Argentina, inte Chile. Vitt vin från Cuyo kännetecknas av sin fruktighet, friskhet och balanserade syra, samt en mångfald av smaker beroende på druvsort och terroir.

 • Vilka är de vanligaste druvorna för vitt vin i Cuyo?

  De vanligaste druvorna för vitt vin i Cuyo är Torrontés, Chardonnay, Sauvignon Blanc och Viognier.

 • Hur påverkar Cuyos klimat och terroir de vita vinerna?

  Cuyos höga höjder, varma dagar och svala nätter samt varierande terroir, från sandig jord till lera och kalksten, bidrar till druvornas mognad och vinernas unika karaktär.

 • Vilka maträtter passar bra med vitt vin från Cuyo?

  Vita viner från Cuyo passar utmärkt med fiskoch skaldjursrätter, kyckling, sallader, empanadas och milda ostar, tack vare deras fruktighet och balanserade syra.

 • Vilken lagringspotential har vitt vin från Cuyo?

  Många vita viner från Cuyo kan avnjutas unga och fräscha, men vissa högkvalitativa Chardonnayoch Viognier-viner kan lagras i flera år för att utveckla komplexa smaker och aromer.