Vitt vin från Chile

En komplett och uppdaterad vinguide för Chilenska Vita viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Vitt vin från Chile hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Chilenska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Chilenska Vita viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Chilenska Vita viner.

Filter

Filters

 

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Chile

Vita viner från Chile

Chile är känt för att producera högkvalitativa vita viner med en frisk syra och fruktiga smaker. Ett av de mest berömda chilenska vita vinerna är Sauvignon Blanc, som har en frisk syra och smaker av citrus, grapefrukt och örter. Andra populära chilenska vita viner inkluderar Chardonnay, som har en fyllig kropp och smaker av tropisk frukt och en antydan av ek, och Pedro Ximenez, som producerar söta viner med smaker av honung och torkad frukt. Chilenska vita viner är en utmärkt matchning till skaldjur, kyckling och kryddig mat.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Chile

Vanliga frågor om Vitt Viner från Chile
 • Vilka regioner i Chile producerar vita viner?

  Några av de bästa vita vinerna i Chile produceras i Maipo Valley, Colchagua Valley, Casablanca Valley, Leyda Valley och Limarí Valley.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för vita viner i Chile?

  Några av de viktigaste vita druvsorterna i Chile är Sauvignon Blanc, Chardonnay och Pedro Ximénez.

 • Vilket är det mest populära vita vinet i Chile?

  Det är svårt att bestämma det mest populära vita vinet i Chile eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men en av de populära vita vinerna i Chile är Sauvignon Blanc och Chardonnay.

 • Vilken typ av vin är Chile känt för?

  Chile är berömt för sin djärva och fruktiga Cabernet Sauvignon, liksom sina uppfriskande vita viner som Sauvignon Blanc och Chardonnay.