Sött vin från Tyskland

En komplett och uppdaterad vinguide för Tyska Dessert viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från Tyskland hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Tyska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Tyska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Tyska Dessert viner.

Filter

Filters

 

Vintips Dessert Vin från olika regioner i Tyskland

Söta viner från Tyskland

Tyskland är känt för att producera några av världens bästa söta viner, med den mest kända varianten vara Riesling. Dessa viner görs av druvor som påverkats av botrytis eller som har frysit på vinstocken, vilket koncentrerar smakerna och sockret i druvorna. Resultatet är ofta fylliga och honungsdoftande viner med smaker av persikor, aprikoser och honung. Andra söta viner från Tyskland inkluderar Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese och Eiswein. Dessa viner njuts ofta som dessertviner eller tillsammans med kryddstarka rätter, ost eller foie gras.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Tyskland

Vanliga frågor om Sött Viner från Tyskland
 • Vilka regioner i Tyskland producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i Tyskland produceras i Mosel, Rheingau och Pfalz.

 • Vad är de viktigaste söta druvsorterna i Tyskland?

  Några av de huvudsakliga söta druvsorterna i Tyskland är Riesling (Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese), Gewürztraminer, Silvaner (Beerenauslese) och Scheurebe.

 • Vilket är det mest populära söta vinet i Tyskland?

  Det är svårt att avgöra det mest populära söta vinet i Tyskland eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men en av de populära söta vinerna i Tyskland är Riesling Auslese.

 • Vilken typ av vin är Tyskland känt för?

  Tyskland producerar en mängd olika vita viner, där Riesling är det mest kända, tillsammans med Silvaner och Pinot Gris.