Söta viner från Balearerna

En komplett och uppdaterad vinguide för Dessert vin från Balearerna

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Balearerna är en spännande vinregion i Spanien. Vår vinguide om Dessert vin från Balearerna hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Söta Balearerna viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Balearerna Söta viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Söta viner från Balearerna.

Filter

Filters

 

Alla Söta Viner från Balearerna

Sota Viner från Balearerna

Balearerna är en grupp öar i Medelhavet, inklusive Mallorca, Menorca och Ibiza, som också är kända för sina viner. Vinodlingar på Balearerna har funnits sedan antiken och idag produceras en mängd olika viner från inhemska druvsorter såsom Manto Negro, Callet och Prensal Blanc.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Balearerna

Vanliga frågor om Söta Viner från Balearerna
 • Vilka är de vanligaste druvsorterna för tillverkning av dessertvin från Balearerna, Spanien?

  De vanligaste druvsorterna för tillverkning av dessertvin från Balearerna, Spanien inkluderar Manto Negro, Callet och Giró Ros.

 • Vilken är den typiska smakprofilen för dessertvin från Balearerna, Spanien?

  Dessertvin från Balearerna, Spanien har ofta en söt och intensiv smakprofil med toner av mörka bär, kryddor och ibland en hint av örter.

 • Vilken är den mest kända typen av dessertvin från Balearerna, Spanien?

  Den mest kända typen av dessertvin från Balearerna, Spanien är "Malvasía" eller "Malmsey", som är en söt och aromatisk variant av dessertvin.

 • Hur serveras dessertvinet från Balearerna, Spanien?

  Dessertvinet från Balearerna, Spanien serveras oftast något kylt och passar utmärkt som en avslutning på en måltid eller som ett sällskapsdryck.

 • Vilka är några av de framstående producenterna av dessertvin från Balearerna, Spanien?

  Några framstående producenter av dessertvin från Balearerna, Spanien inkluderar Bodegas Angel, Bodegas Ribas och Bodegas Suau.