Sött vin från Spanien

En komplett och uppdaterad vinguide för Spanska Dessert viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från Spanien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Spanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Spanska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Spanska Dessert viner.

Filter

Filters

 

Alla Sött Viner från Spanien

Vintips Dessert Vin från olika regioner i Spanien

Söta viner från Spanien

Spanien har en lång tradition av att producera söta viner, med de mest kända vinerna är Pedro Ximenez och Sherry. Pedro Ximenez är ett mörkt och sirapsliknande vin gjort på soltorkade druvor, med smaker av russin, fikon och karamell. Sherry är ett förstärkt vin gjort på Palomino-druvor, med en rad olika stilar från torr till söt, inklusive de mjuka och rika Pedro Ximenez- och Cream-sherrys. Andra söta viner från Spanien inkluderar Malaga, Montilla och Priorat.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Spanien

Vanliga frågor om Sött Viner från Spanien
 • Vilka regioner i Spanien producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i Spanien produceras i Jerez/Xérès/Sherry, Montilla-Moriles, Málaga och Priorat.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för söta viner i Spanien?

  Några av de huvudsakliga söta druvsorterna i Spanien är Moscatel (Muscat of Alexandria), Pedro Ximenez, Malvasia och Garnacha.

 • Vilket är det mest populära söta vinet i Spanien?

  Det är svårt att bestämma det mest populära söta vinet i Spanien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett populärt sött vin i Spanien är Pedro Ximénez.

 • Vilken typ av vin är Spanien känt för?

  Spanien är känt för sina djärva röda viner som Tempranillo och Garnacha, liksom uppfriskande vita som Albariño och Verdejo.