Söta viner Recioto di Soave

En komplett och uppdaterad Recioto di Soave vinguide för Söta Recioto di Soave viner

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Recioto di Soave viner kommer från vinregionen Venetien belägen i Italien. I vår vinguide om Dessert vin Recioto di Soave hittar du lätt utförligare information om Söta Recioto di Soave viner som säljs via Systembolaget. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Söta Recioto di Soave viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Söta Recioto di Soave viner.

Filter

Filters

 

Alla Söta viner från Recioto di Soave

Söta Viner från Recioto di Soave

Recioto di Soave är en utsökt dessertvin från Italien som är gjord på druvan Garganega. Vinet är sött och har en rik smak av honung, torkad frukt och mandel. Det är en perfekt avslutning på en måltid och passar särskilt bra till desserter som pannacotta, crème brûlée eller frukt. Recioto di Soave är också en utmärkt följeslagare till starka ostar som gorgonzola eller roquefort. Vinet produceras i Soave-området i Veneto-regionen i norra Italien och är känt för sin höga kvalitet och elegans. Det är en sällsynt och dyrbar dryck som är väl värd att prova för alla som uppskattar en god dessertvin.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Recioto di Soave

Vanliga frågor om Söta viner från Recioto di Soave
 • Vad är Recioto di Soave?

  Recioto di Soave är en söt italiensk dessertvin som görs av druvorna Garganega och Trebbiano di Soave.

 • Hur görs Recioto di Soave?

  Druvorna skördas och torkas sedan på stråmattor i cirka fyra månader för att koncentrera smakerna. Sedan pressas de och jäser långsamt för att behålla sötman.

 • Vilken mat passar bra med Recioto di Soave?

  Recioto di Soave passar utmärkt till desserter som tårta, pannacotta eller frukt. Det kan också serveras som aperitif eller med starka ostar.

 • Hur serveras Recioto di Soave?

  Recioto di Soave serveras vid rumstemperatur eller något kylt. Det rekommenderas att servera det i små glas för att uppskatta dess aromer och smaker.

 • Hur länge kan Recioto di Soave lagras?

  Recioto di Soave kan lagras i flera år och utvecklar då mer komplexa smaker och dofter. Det är dock viktigt att förvara det på en sval och mörk plats för att bevara dess kvalitet.