Ute efter en vegetarisk pizza som inte dryper av fett? Prova vår Pizza Bianca i 4 snabba och enkla steg! Pizza kan bli lika gott om man väljer ett mera hälsosamt alternativ och gör den på rågmjöl. Detta är en pizza bianca, vit pizza, där vi även skippat tomatsåsen till förmån för krämig Ricotta.

Vi väljer ett torrt vitt vin från Baden i Tyskland med en spännande druva, Grauer Burgunder.

Weingut Löffler | Grauer Burgunder Edition Trocken 

Art.nr 6281 | 139 kr  

Ljust gult, fylligt och torrt är detta ljuvliga vita vin från familjegården Weingut Löffler i tyska vinregionen Baden, en vingård som grundades 1988. Detta är ett riktigt gott vin att njuta av sådär antigen framför tv:n med en pizzabit eller till en riktigt god middag, kanske en grillad torsk eller en wienerschnitzel på kalv. Det här är också ett utmärkt vin till vegetarisk kost eller allahanda stand-alone grönsaker som exempelvis grillad kronärtskocka, sparris med gremolata eller gratinerad portobello i ugnen. Och däri bjuder detta vin på en fantastisk mångsidighet.

Druvan Grauer Burgunder är det tyska namnet för den franska druvan Pinot Gris (gris betyder grå franska). Likväl en druva som kanske inte alltid är så vanlig. Men i denna flaska gömmer sig ett fylligt och friskt vin med fruktaromer som melon och vit persika, toner av gula mogna päron blandas med lite apelsin. Och rostat fat. Läckert! Vinet är så välbalanserat och lite halvkomplext, men dominerar ändå inte, oavsett vad du än vill äta till. Det är bara att konstatera: tyskarna vet hur man gör riktigt smakfulla och prisvärda viner!

Vegetarisk Pizza Bianca till 2 pizzor

Steg 1: I en skål blandar du de torra ingredienserna!

  • nypa salt
  • 1,5 dl vetemjöl special
  • 1,5-2 dl rustikt rågmjöl (Rustique stenmalet siktat rågmjöl från Ramlösa)

Steg 2: I en annan skål blandas: 

  • 10 g färsk smulad jäst
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk agavesirap (eller annan sirap)
  • 1 msk olivolja

Tillsätt mjölbandningen efter hand lite i taget. Knåda med maskin eller för hand tills degen är elastisk.

Låt degen jäs i 1 timme. Lägg över en kökshandduk och låt degen jäsa c:a 1 timme.

Dela degen på mitten och kavla ut dem tunt du bara kan på mjölat bakpapper så att du kan flytta över pizzan till bakplåten.

Steg 3: Blanda ostkrämen så här:

  • 150 g ricottaost
  • 1 dl färsk riven parmesan
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • 1 msk crème fraîche

Bred fyllningen på pizzabottnarna.

Steg 4: Till sist lägg på:  

  • Rödlök skuren i tunna ringar
  • 5-6 skivade champinjoner
  • Salt och peppar

Grädda pizzan i nedre delen av ugnen 8-10 min på 275°. Efter 5 minuter lägger du på grovt hackad sallad av mangold, spenat eller ruccola

Garnera med lite mer ruccola eller mangoldblad.

 

Några fler rätter som skulle passa till detta vin:

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris125 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy