|

I mitt kök: Intervju med Charlotte Perrelli bland röding och egna viner

Efter 30 år på scenen har vi många schlagerminnen med Charlotte och sedan hon som 13-åring startade sin karriär. Dansband, turnéer, teaterscener, schlagerfestivaler, tv-program. Charlotte verkar inte tröttna på att roa oss. Just nu ses Charlotte spela Pippin på Malmö Operan.

Har man en så full agenda som artist, så är man ledig i sjok och kan ta sig tid att jobba med andra saker. Charlotte har skrivit träningsböcker, har egna serier inom hudvård och hälsokost, en klädkollektion och lanserat sin egna vinkollektion, först med sina eleganta rosa bubblor, ett rosévin från en portugisisk vingård som heter Tusen och en natt eller Mil & Uma Noites  på portugisiska.

Här träffar vi Charlotte och pratar vinlanseringar medan hon lagar röding och väljer ett gott vin.

– Första lanseringen för strax över ett år fick mycket bra mottagande. Det mousserande rosévinet tycker jag själv är riktigt gott och prisvärt och marknaden för bubblig rosé var fortfarande ganska liten. Så jag var väldigt nöjd med mottagandet.

I våras kom så de nya ekologiska vinerna, Héros Rouge och Héros Blanc .

– Rött och vitt är en stor produktgrupp. Innan releasen hade vi arbetat på att få fram de bästa alternativen inom just röda och vita viner. Det är alltid en lång process att välja vingård, viner, druvor… vi har stött och blött allt från olika producenter, tittat ur ekologiska synvinklar, synat arbetsförhållanden, provat druvor och skapat den grafiska utformningen. Vi synade många producenter för att hitta en kombination av viner som passar mig och min serie. Det är exempelvis inte samma producent eller ens land för det mousserande och dessa vita och röda. Det var viktigt att inte behöva binda upp oss till en enda producent utan försöka hitta det allra bästa alternativet.

Charlotte säger att hon är en självkritisk person men det är väl inte så konstigt för en artist. Då måste kanske allt “sitta perfekt”, varje spelning, varje foto… och även små finesser med vinet, kanske?

– Ja, jag hittar alltid småsaker som jag kan förbättra. Vi hade en knivig första leverans med det mousserande rosébubblet där det var svårt att få upp korkarna, vilket nu självklart är åtgärdat.  Och såklart så stångas man med en begränsad marknadsföringsbudget, marknadsföringsregler av alkohol och en egen personlig tidsbrist – jag kan ju tyvärr inte vara överallt hela tiden även fast jag gärna hade varit med på alla mässor och liknande aktiviteter där man träffar konsumenterna.

Men vänta… har alla viner namn efter hennes schlagerhits?

Charlotte skrattar och säger att hela senaste albumreleasen – Mitt Liv – har nyligen sålt guld så det är nog dags för fler viner!

– Jag är själv lite svag för de franska vinerna och gärna lite fylligare och kraftigare röda. Louis Max är en producent som gör fantastiskt goda röda och vita viner sedan 1859 främst från Bourgogne och Languedoc. Jag tyckte också det var viktigt att de låg steget före var före alla andra när det gällde ekologiskt vin och omtanke om miljön.

Charlottes viner har fått fin kritik och hon är själv mycket förtjust i sina egna viner som hon gärna bjuder på. Idag passar hon på att öppna sitt vita Héros Blanc eftersom det blir fis till middag.

– Det blir röding med färsk grön sparris! Jag älskar röding och trots att jag varit vegetarian mer eller mindre hela mitt vuxna liv, så har jag de sista åren börjat äta fisk och skaldjur.

– Jag gillar både röda och vita viner, beror lite på vilken typ av mat som jag ska äta! När jag dricker rött så gillar jag kraftiga röda viner och dom får gärna komma från Frankrike! Druvan Syrah tycker jag mycket om, likaså Grenache, kanske ingen slump att mitt egna röda vin är gjort på dom båda druvorna.  Vad det gäller vita viner så gillar jag när dom smakar ganska mycket, Rieslingviner eller viner som är en blandning av olika druvor brukar jag tycka om! Mitt egna vita vin är ju en blandning av tre olika druvor som kanske inte så många känner till: Marsanne, Roussanne och Grenache Blanc, de ger precis den vinstil som jag tycker om, det är torrt, fruktigt och fräscht!

En liten fågel har viskat i vårt öra att det snart kommer fler viner signerade Charlottes Perrelli. Spännande!

Stekt röding och middag för två!

  • 2 st rödingfiléer med skinnet kvar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • knippa färsk grön sparris
  • ½ citron

Koka sparrisen lite al dente.  Salta och peppra fisken. Bryna smör i en stekpanna och t några tag med pepparkvarnen i smöret.

Lägg i fisken med skinnsidan neråt. Stek vidare på låg värme i ungefär 10 minuter.

Lägg upp allt på tallrik: sparris, fiskfilé ovanpå och lägg en ¼ citronskiva på varje tallrik.

Frågor och svar:

Vad har Charlotte Perrelli för andra projekt vid sidan av musiken?

Charlotte har skrivit träningsböcker, har egna serier inom hudvård och hälsokost, en klädkollektion och lanserat sin egna vinkollektion.

Vilket var det första vinet som Charlotte lanserade?

Det första vinet som Charlotte lanserade var ett mousserande rosévin.

Vilka nya viner har Charlotte lanserat i år?

Charlotte har lanserat två nya ekologiska viner, Héros Rouge och Héros Blanc.

Har Charlottes viner namn efter hennes schlagerhits?

Ja, Charlottes senaste albumreleasen – Mitt Liv – har nyligen sålt guld så det är nog dags för fler viner!

Vilken typ av mat och vin föredrar Charlotte?

Charlotte gillar både röda och vita viner, men när hon dricker rött så gillar hon kraftiga röda viner från Frankrike. Vad det gäller vita viner så gillar hon när de smakar ganska mycket, Rieslingviner eller viner som är en blandning av olika druvor.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.