Rött vin från Österrike

En komplett och uppdaterad vinguide för Österrikiska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Österrike hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Österrikiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Österrikiska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Österrikiska Röda viner.

Filter

Filters

 

Vintips Rött Vin från olika regioner i Österrike

Röda viner från Österrike

Österrike producerar några utmärkta röda viner, inklusive Blaufränkisch och Zweigelt. Dessa viner är kända för sina intensiva smaker av mörka frukter och kryddor och åldras ofta i ekfat för att ge dem ytterligare komplexitet. Österrikiska röda viner är också kända för sin höga syra, vilket gör dem till en utmärkt matchning för rika, mustiga rätter.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Österrike

Vanliga frågor om Roda Viner från Osterrike
 • Vilka regioner i Österrike producerar röda viner?

  Några av de bästa rödvinerna i Österrike produceras i Wachau, Kamptal, Kremstal, Burgenland, Thermenregion och Traisental.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Österrike?

  Några av de viktigaste röda druvsorterna i Österrike är Zweigelt, Blaufränkisch och St. Laurent.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Österrike?

  Det är svårt att avgöra vilket det mest populära rödvinet i Österrike är eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men en av de populära rödvinerna i Österrike är Zweigelt.

 • Vilken typ av vin är Österrike känt för?

  Österrike är känt för sina friska och uppfriskande vita viner som Grüner Veltliner och Riesling, samt rika och komplexa röda som Blaufränkisch och Zweigelt.