Hem » Vin & Mat » Möt Tareq Taylor – vinn hans förkläde!

Möt Tareq Taylor – vinn hans förkläde!

595b

Häng med oss under två spännande dagar tillsammans med Tareq Taylor. Idag pratar vi om hans nya projekt och du har chans att vinna hans fina förkläde ur Hemtex-kollektionen. Imorgon lagar vi urgod mat tillsammans!

Tv-kocken och krögaren Tareq Taylor har det senaste året haft många järn i elden. Hans 8:e bok Mat på en plåt – 51 middagar och andra enkla ugnsrätter fick pris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2018.  Men du har väl inte missat att Tareq har varit med och designat en rustik och praktisk hemma-kollektion Tareq Taylor by Hemtex?

Kollektionen har Tareq tagit fram tillsammans med Hemtex designers. Här har man skapat en läcker kollektion med ett 20-tal smarta och snygga inredningsartiklar.  Det finns ett kuddar, vaser, förkläde, silikonmatta, salladsbestick, skärbräda, ljusstakar …

På Hemtex är man förtjusta i Tareq Taylors kreativa matlagning och härliga karisma.

– Tareqs erfarenhet i köket har fått prägla många av produkternas smarta funktioner som gör att alla kan känna sig som en mästerkock i köket, säger Christina Knape, Designchef på Hemtex.

Och Tareq berättar själv hur han tänkt:

– Det är viktigt för mig att produkterna är funktionella och kan användas på mer än ett sätt, menar Tareq.

– Silikonmattan kan man ha både under skärbrädan och som bakduk och vasen är även en mjölkkanna, om man vill.

Och sedan har vi det snygga förklädet som vi på Vinjournalen tycker är så snyggt och som vi lottar ut.  Några speciella detaljer med det?

– Efter åratal i köket och med traditionella förkläden som oftast hänger runt nacken, så känner jag ofta en belastning på nacken. Så vi skapade ett förkläde som hänger runt axlarna och det ger en bättre belastning. Bröstfickan, som är till penna, matpincett eller vad du vill, har åkt ner en bit och det är mer praktiskt och hela materialet är av naturvaxad bomull som är vattenavstötande. Lätt torka av och behöver inte alltid slängas i tvätten. Dessutom är alla skinndetaljer och remsor av återvunnet skinn.

Det märks att Tareq har tänkt både miljösmart och på alla praktiska detaljer.

2019 kommer att bli ett utvecklande år för Tareq. Han lovar att vi kommer att få se mer av honom i tv-rutan under nästa år och efter att ha drivit Malmörestaurangerna Trappaner och Slottsträdgårdens kafé, finns han nu på sitt Kockeriet, en populär restaurang som tuffar på som tåget. Tillsammans med några andra entreprenörer startade han företaget Mateneklar med goda matlådor för äldre, där riktiga kockar lagar riktig och hälsosam mat. Allt började i Vellinge men konceptet vill han utveckla till att bli rikstäckande inom 3 år.

Till hösten 2019 planerar han att tillsammans med kocken Paul Svensson öppna en restaurang kombinerad lanthandel med fräscha lokala varor i centrala Sundbyberg utanför Stockholm.

Som om allt detta inte räckte så kommer han även privat att stå i köket och fixa hela julbuffén för tjocka släkten.

– Det blir en lugn julafton med bara vår lilla familj, men annandagen satsar vi stort på en hela-familjen-julafton och i traditionell engelsk stil. Självklart lagar jag all mat!

Foto: Fotograf Peter Carlsson

I samarbete med Hemtex lottar vi ut Tareqs tuffa förkläde!

Förkläde Brassa, storlek 70x90cm i mörkblått naturvaxat bomull med läderdetaljer av återvunnet läder som fästs ihop på ryggen. Förklädet har en praktisk ficka på sidan.

Passa på! Vi lottar ut Tareqs förkläde till de som prenumererar på vårt nyhetsbrev.

Gör du ännu inte det, så gå in här på vår hemsida i högra spalten och anmäl dig.

 

Läs några av våra andra intervjuer:

Frågor och svar:

Vad har Tareq Taylor varit med och designat tillsammans med Hemtex designers?

Tareq Taylor har varit med och designat en rustik och praktisk hemma-kollektion med ett 20-tal smarta och snygga inredningsartiklar, inklusive kuddar, vaser, förkläde, silikonmatta, salladsbestick, skärbräda och ljusstakar.

Vad är speciellt med Tareqs förkläde från Hemtex-kollektionen?

Tareqs förkläde från Hemtex-kollektionen är tillverkat av naturvaxad bomull som är vattenavstötande och har läderdetaljer av återvunnet läder. Det har en praktisk ficka på sidan och hänger runt axlarna för att minska belastningen på nacken.

Vad är Tareqs nya projekt?

Tareqs nya projekt inkluderar att vara mer synlig på TV under nästa år, att driva sin populära restaurang Kockeriet, att utveckla företaget Mateneklar som erbjuder goda matlådor för äldre och att öppna en restaurang kombinerad lanthandel med fräscha lokala varor i centrala Sundbyberg utanför Stockholm tillsammans med kocken Paul Svensson.

Vad har Tareq Taylor vunnit pris för det senaste året?

Tareq Taylor har vunnit pris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2018 för sin 8:e bok “Mat på en plåt – 51 middagar och andra enkla ugnsrätter”.

Vad är Hemtex förtjusta i när det gäller Tareq Taylors matlagning?

Hemtex är förtjusta i Tareq Taylors kreativa matlagning och härliga karisma.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

District 7 Pinot Noir
District 7 Pinot Noir
Pris:151 :-
Artikel nr:657801
Smak choklad, kaffe, kardemumma, lagerblad, rostad, nyanserad, fatkaraktär, kryddig, skogsbär, mogna jordgubbar
Arom choklad, fatkaraktär, kaffe, kardemumma, kryddig, lagerblad, nyanserad, rostad, skogsbär, mogna jordgubbar
Färg röd
Mat som passar
fågel
fläsk
lamm
Mer information
SortimentFasta sortimentetÅrgång2020DruvorPinot NoirAlkohol13.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
6 /12
Smakintensitet
6 /12
Sött/Torrt
9 /12
Syra

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.