7 smarta vinappar att ha i mobilen

Här finns några är svenska appar men en hel del är internationella och då oftast amerikanska eller engelska. En del är gratis, andra inte. Här har vi listat några som verkligen är bra och värda att titta lite närmare på samt en kort beskrivning.

WineStein Sommelier Förslag på att matcha rätt vin till maten? WineStein Sommelier är en fantastisk sommelier i fickformat. I denna gratisapp finns en extensiv vindatabas som matchar vin med passande maträtter, oavsett det gäller middag eller buffé. När du ska laga något kan du be om ett vinförslag eller om du har ett vin så kan du få tips på vad som passar till.

Vivino Wine Scanner I den roliga gratisappen Vivino kan du skanna in etiketten på ett vin och hitta vinet i en bred vindatabas som innehåller hundratusentals olika viner. Du får information om vinet, kan läsa recensioner samt spara och bedöma de viner du provat efter ett enkelt bedömningssystem med egna noteringar, så att du kommer ihåg vad du tycker om eller inte. Du kan även följa andra som laddat ner appen.

Systembolaget Bolaget ligger i framkant när det gäller användarvänlighet och deras officiella app kan vara praktisk om du vill ha koll på det svenska sortimentet, kolla pris eller se i vilken butik som vinet finns. Här kan du även lägga upp din favoriter och matcha vin och mat.

Vilket vin Vinappen är en konkurrent till Systembolagets app och här får du några förslag på viner till hundratals mat- och efterrätter. De viner man tipsar om ligger prismässigt lite under och lite över hundralappen.

Plonk Engelsk informativ vinapp för dig som vill lära sig med om vin, druvor, vinstilar, smaker och förslag på mat- och vinkombinationer.

Wine Words Är du på resande fot och behöver översätta vintermer till 6 olika språk däribland svenska, så är detta ett litet behändigt vinlexikon i fickformat. Här finns också en egen vincoach som kan guida dig i vinets värld.

Local Wine Events Vart ska du resa? Mosel, Bordeaux eller Piedmonte? Bra och enkel app när du söker vinevenemang på platsen där du befinner dig. Här hittar du till exempel info om lokala vinprovningar, vinhändelser, events och mässor.

The Wine Coach Egen vincoach i fickformat. Snygg och trevlig app där författaren, föreläsaren och vinexperten Laurie Forster coachar dig igenom vinets värld. Bra information för dig som vill veta mer om vin i forma av text, föreläsningar och filmer med allt om vin.

Bildgalleri – App för vin

Frågor och svar:

Vilken app kan hjälpa dig att matcha rätt vin till maten?

WineStein Sommelier kan hjälpa dig att matcha rätt vin till maten.

Vad kan du göra med Vivino Wine Scanner?

Med Vivino Wine Scanner kan du skanna in etiketten på ett vin och hitta vinet i en bred vindatabas som innehåller hundratusentals olika viner. Du kan även läsa recensioner samt spara och bedöma de viner du provat.

Vad kan du göra med Systembolagets app?

Med Systembolagets app kan du ha koll på det svenska sortimentet, kolla pris eller se i vilken butik som vinet finns. Du kan även lägga upp din favoriter och matcha vin och mat.

Vad är Plonk?

Plonk är en engelsk informativ vinapp för dig som vill lära sig mer om vin, druvor, vinstilar, smaker och förslag på matoch vinkombinationer.

Vad kan du göra med Local Wine Events?

Med Local Wine Events kan du söka vinevenemang på platsen där du befinner dig. Här hittar du till exempel info om lokala vinprovningar, vinhändelser, events och mässor.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Domaine des Pasquiers
Domaine des Pasquiers
Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.
Pris:159 :-
Artikel nr:229801
Mer information
Årgång2020Druvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
9 /12
Smakintensitet
9 /12
Strävhet
9 /12
Syra

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.