Hem » Online vin » The Wine Company tipsar om trender 2019!

The Wine Company tipsar om trender 2019!

Det är alltid spännande att höra om nya trender och hur olika aktörer inom branschen tror om vad som kommer att hända 2019. The Wine Company tillhör The Hawesko Group och levererar exklusiva viner från alla världens ledande vinområden – helt legalt – från Hamburg smidigt och direkt hem till svenska konsumenter.

Linda Sorby, vinexpert och marknadschef i Sverige för The Wine Company tipsar om vad vi ska hålla kolla på under detta vinår och pekar på några av snackisarna som gäller för vinåret som gått och nya trender som vi kommer att få se mer av.

Kort och gott:  Fler vinbarer, ökad näthandel och lägre alkoholhalt! Det låter ganska bra, eller hur?

Under 2019, tror Linda att vinindustrin kommer att göra ytterligare investeringar i e-handeln och att konsumenterna kan vänta ett än mer smidigt och lättillgängligt sätt att beställa vin online.

Linda Sorby doftar på ett rödvin i ett glas

Linda Sorby, marknadschef,
The Wine Company

– Digitaliseringen har förändrat vårt konsumentbeteende och näthandeln växer för varje dag som går. Detta märker vi tydligt när det gäller handel av viner online, som har ökat i popularitet rejält under de senaste åren. Det är bekvämt med leveranser ända till dörren, dessutom är det flexibelt att kunna handla de tider som passar.

The Wine Company sticker inte under stol med att ett intressant, annorlunda och stort varierat utbud också ökat intresset för seriösa aktörer och ‘webb-viner’. Därför kommer företaget under nästa år att satsa stort göra ytterligare investeringar i sin e-handel.

– Bra koncept kan alltid bli bättre. Vi vet att våra konsumenter förväntar sig smidiga lösningar när de vill beställa över nätet. Smidigt enkelt och lättillgängligt måste vara vårt motto!

Andra trender att hålla koll på under 2019 är inom miljö och hälsa.

– Vi ser ett klart ökat intresse för alkoholfria viner och viner med lägre alkoholhalt till följd av de trender inom hälsa och må-bra. Jag tror att det kommer att bli ännu mer intressant, säger Linda Sorby.

På temat miljö är naturviner något som kan antas komma ännu starkare under 2019. Ett land att hålla extra koll på är Österrike. Många österrikiska vinproducenter arbetar nämligen hårt med hållbarhet och har länge satsat på kvalitet och biodynamisk odling.

– Efterfrågan för vin från mindre länder har börjat dyka upp, såsom Kroatien, Georgien och Grekland. De har alla en lång historia av vintillverkning, men har inte haft lika hög status som klassiska vindistrikt i Frankrike och Italien.

Linda tror också att fler vinbarer är på gång.

– Tre häftiga vinbarer är GrusGrus i Stockholm, Julie i Malmö och Bar La Lune i Göteborg och jag tror definitivt att detta är något som kommer att utvecklas ännu mer under 2029.

Mer om att handla vin på nätet:

Frågor och svar:

Vilka trender tror Linda Sorby, marknadschef för The Wine Company, på för 2019?

Linda Sorby tror på ökad näthandel, lägre alkoholhalt i vin och ökat intresse för miljö och hälsa.

Varför tror The Wine Company att investeringar i e-handeln är viktigt?

The Wine Company tror att digitaliseringen har förändrat konsumentbeteendet och att näthandeln växer för varje dag som går, vilket gör det viktigt att satsa på e-handel för att möta konsumenternas behov.

Vilket land kan förväntas vara en stark aktör inom naturviner under 2019?

Österrike kan förväntas vara en stark aktör inom naturviner under 2019, då många österrikiska vinproducenter arbetar hårt med hållbarhet och biodynamisk odling.

Vilka mindre länder kan förväntas öka sin efterfrågan på vin under 2019?

Kroatien, Georgien och Grekland kan förväntas öka sin efterfrågan på vin under 2019, då de har en lång historia av vintillverkning men inte har haft lika hög status som klassiska vindistrikt i Frankrike och Italien.

Vilka vinbarer nämner Linda Sorby som tre häftiga exempel?

Linda Sorby nämner GrusGrus i Stockholm, Julie i Malmö och Bar La Lune i Göteborg som tre häftiga vinbarer, och tror att fler vinbarer är på gång under 2019.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

La Dame de Malescot
La Dame de Malescot
Pris:370 :-
Artikel nr:549101
Smak ceder, choklad, komplex, korinter, plommon, rostad, svarta vinbär, tobak, mörka körsbär, fatkaraktär
Arom ceder, choklad, fatkaraktär, komplex, korinter, mörka-körsbär, plommon, rostad, svarta vinbär, tobak
Färg blå, mörk, röd
Mat som passar
lamm
nöt
vilt
Mer information
SortimentBeställning sortimentetÅrgång2017DruvorCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet FrancAlkohol13.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
9 /12
Smakintensitet
9 /12
Strävhet
9 /12
Syra

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.