Det är alltid spännande att höra om nya trender och hur olika aktörer inom branschen tror om vad som kommer att hända 2019. The Wine Company tillhör The Hawesko Group och levererar exklusiva viner från alla världens ledande vinområden – helt legalt – från Hamburg smidigt och direkt hem till svenska konsumenter.

Linda Sorby, vinexpert och marknadschef i Sverige för The Wine Company tipsar om vad vi ska hålla kolla på under detta vinår och pekar på några av snackisarna som gäller för vinåret som gått och nya trender som vi kommer att få se mer av.

Kort och gott:  Fler vinbarer, ökad näthandel och lägre alkoholhalt! Det låter ganska bra, eller hur?

Under 2019, tror Linda att vinindustrin kommer att göra ytterligare investeringar i e-handeln och att konsumenterna kan vänta ett än mer smidigt och lättillgängligt sätt att beställa vin online.

Linda Sorby doftar på ett rödvin i ett glas

Linda Sorby, marknadschef,
The Wine Company

– Digitaliseringen har förändrat vårt konsumentbeteende och näthandeln växer för varje dag som går. Detta märker vi tydligt när det gäller handel av viner online, som har ökat i popularitet rejält under de senaste åren. Det är bekvämt med leveranser ända till dörren, dessutom är det flexibelt att kunna handla de tider som passar.

The Wine Company sticker inte under stol med att ett intressant, annorlunda och stort varierat utbud också ökat intresset för seriösa aktörer och ‘webb-viner’. Därför kommer företaget under nästa år att satsa stort göra ytterligare investeringar i sin e-handel.

– Bra koncept kan alltid bli bättre. Vi vet att våra konsumenter förväntar sig smidiga lösningar när de vill beställa över nätet. Smidigt enkelt och lättillgängligt måste vara vårt motto!

Andra trender att hålla koll på under 2019 är inom miljö och hälsa.

– Vi ser ett klart ökat intresse för alkoholfria viner och viner med lägre alkoholhalt till följd av de trender inom hälsa och må-bra. Jag tror att det kommer att bli ännu mer intressant, säger Linda Sorby.

På temat miljö är naturviner något som kan antas komma ännu starkare under 2019. Ett land att hålla extra koll på är Österrike. Många österrikiska vinproducenter arbetar nämligen hårt med hållbarhet och har länge satsat på kvalitet och biodynamisk odling.

– Efterfrågan för vin från mindre länder har börjat dyka upp, såsom Kroatien, Georgien och Grekland. De har alla en lång historia av vintillverkning, men har inte haft lika hög status som klassiska vindistrikt i Frankrike och Italien.

Linda tror också att fler vinbarer är på gång.

– Tre häftiga vinbarer är GrusGrus i Stockholm, Julie i Malmö och Bar La Lune i Göteborg och jag tror definitivt att detta är något som kommer att utvecklas ännu mer under 2029.

Mer om att handla vin på nätet:

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy